KAYMAKPARE
Merhaba arkadaşlar şerbetli tatlı sevenler için müthiş bir tatlı tarifim var. Un helvası desem değil, şekerpare desem hiç değil ikisinin arasında ama un gibi dağılan tepsiden alırken bile dikkat etmeniz gereken çok hassas ama bi o kadar da lezzetli bir tatlı olan kaymakpare' yi mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Dondurmayla, kahveyle müthiş bir uyum sağlar. Byramlarda misafirleriniz için yapabileceğiniz lezzetli ve yapımı çok kolay 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bir tarif.
İçerisine kaymak konulduğu için adına kaymakpare denmiş. Soğuk olarak tüketmelisiniz. Hem içerisindeki kaymaktan dolayı hem de soğuk daha lezzetli olduğu için. Ramazan aylarında iftar sofralarınızı şenlendirmek adına kolaylıkla hazırlayabilirsiniz bu nefis kaymakpare 'yi.
Kaymakpare nasıl yapılır?
MALZEMELER:
200 Gram kaymak
1,5 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı Antep fıstığı (isteğe bağlı)
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
4,5-5 Su bardağı un
Şerbeti için:
3 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker
3-4 Damla limon suyu
Üzeri için: Antep fıstığı
YAPILIŞI:
*Öncelikle şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
*Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra, limon sıkıp 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
*Yoğurma kabınızın içerisine kaymağı, sıvıyağı ve kabartma tozunu koyun.
*Azar azar un ilavesiyle yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
*Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin.
*180 Derecede pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ( yani 7-8 dakika sonra) üzerine soğuk şerbeti yavaşca gezdirin.
*Üzerini kapatıp 1 saat bekletin. (çabuk şerbeti çekmesi için)
*Dolapta soğutarak servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Bu ne muhteşem bir tatlı böyle denedim hemen inanılmaz güzel oldu çoook beğendik çokda kolay yapımı çok çok teşekkür ederim Ebru hanım
YanıtlaSilEvet bende öok beğendim 😊 afiyetler olsun.
Sil