VİŞNE MARMELATI
Vişne en sevdiğim meyvelerden bir tanesi. Vişneyle ne kadar çok lezzetli tarifler ortaya çıkıyor. Vişne konservesi, vişne kompostosu, vişne suyu, vişne marmelatı, vişne reçeli ve bunlarla yapılan pastalar, kurabiyeler. Yeterki üretmeyi bilelim bir meyveden nede güzel lezzetler ortaya çıkıyor. Maşallah Rabbimin verdiği nimetlere binlerce kez şükürler olsun Elhamdülillah.
Vişne marmelatı da kışın sofraların vazgeçilmezi hele ekmeğin üzerine tereyağı sürüp onun üzerinede vişne marmelatı miss 😊
Vişne marmelatını çok kaynatırda koyulaştırırsanız eğer vişne reçelinin suyundan ekleyerek cıvıltabilirsiniz. Ozaman tekrar kıvam alacaktır.
Vişne marmelatı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo vişne
2Diş limon tuzu
Şeker
1 kilo vişneden 360 gramlık kavanoz marmelat çıkıyor.
YAPILIŞI:
*Vişneleri iyice yıkayıp, saplarını ayıklayın.
*Vişneleri tencereye alıp, su eklemeden kısık ateşte ağzı kapalı olarak vişneler hamurlaşana kadar kaynatın.
*Arada oluşan kef'ini (köpüğünü) alın.
*İyice haşlanan vişneleri ılıdıktan sonra kevgirden geçirin.
*Kevgirde kalan posayı ve çekirdekleri atın.
*Kevgirin altında süzdüğünüz vişneyi alıp, tecereye koyun ve kaynamaya bırakın.
*Koyulaşmaya başlayınca damak zevkinize göre şeker ilace edinve 2 diş limontuzu atıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
*Marmelatın olduğunu anlamak için kaynama anında iri göz göz halinde baloncuklar çıkıp, pat pat ses çıkararak sağa sola sıçrarsa tamamdır. ( burayı yazarken çok güldüm yaa nasıl anlatacağımı da bilemedim 😁 )
*Eğerki kış için fazlaca yapıp saklayacaksanız sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra tezgahın üzerine kavanozu ters çevirerek koyun ve soğumaya bırakın.
*Hemen kullanacaksanız kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatıp buz dolabında muhafaza edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.Bereketli olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder