English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

11 Temmuz 2017 Salı

TUZSUZ, SUSUZ YAPRAK KONSERVESİ

TUZSUZ, SUSUZ YAPRAK KONSERVESİ

Yazın bahçenizdeki yaprakları toplayıp yada satın aldığınız asma yapraklarını bu şekilde saklayabilir ve kullanacağınız zaman da pratik bir şekilde şişeyi açarak kullanabilirsiniz.
Salamura basılmış yaprağı anında sarma imkanı olmuyor çünkü olabildiğince tuzlu olduğundan bir müddet suyun içerisinde bekleyilerek fazla tuzunun gitmesi sağlanıyor.
Bazıları yaprağı sıcak suda bekletip şişelere koyarak ve üzerine su ilave ederek, kavanozu kaynatıp saklıyorlar, Bazıları da yin ebu şekilde kuru olarak ama plastik pet şişelere basarak saklıyorlar. Ben plastik şişede saklanan gıdaları sağlıklı bulmadığım için cam kavanoz tercih ediyorum. Yaprak seçerken ince dokuya sahip, damarlı ve kalın olmayan yaprakları tercih ederseniz sararken de pişirirken de sıkıntı yaşamazsınız. Sizlerde yapraklarınızı bu şekilde saklarsanız buzluğunuzda biraz daha yer açılmış olur ve çok pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.
Tuzsuz. susuz yaprak konservesi nasıl yapılır?

MALZEMELER:
Asma yaprağı
Cam kavanoz



YAPILIŞI:
*Yaprakların ve kavanozun kuru olamasına dikkat edin.
*3-4 Yaprağı üst üste koyarak orta kalınlıkta sarın ve bu şekilde yaprakları kavanoza sıkıca yerleştirin.
*Kavanoz kapaklarının yeni olmasına dikakt edin. Hava alırsa yapraklar bozulabilir.
*Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
*Kuru ve serin yerde saklayın.
*Zamanla yaprakların sarardığını göreceksiniz.
*Ağız tadıyla yemek nasip olur inşallah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...