BİCİ BİCİ
Adana yöresine ait sıcak havalarda adana da tablalarda ve dükkanlarda sıkça satılan hafif ve serinletici bir içecektir. Bici bici içerisindeki nişastalı muhallebi kıvamlı hamuru, gülsuyu, ve üzerine özel alet ile rendeledikleri ve adına kar dedikleri buzu koyarak ve pudra şekeri dökülerek tüketilen enfes bir lezzettir. Adana ya neredeyse 20 yıldır gidemiyorum tabiki bir çok değişiklik olmuş ama vazgeçilmez lezzetleri hala aynı. Şimdilerde ise bici biciye meyve ekleyerek satıyorlarmı. Benim evimde buz rendeleyicim olmadığından içerisine küp buz attım. Asıl özelliği o bicinin üzerine doldurdukları kar yığını ve pudra şekerinin arasından kaşıkla daldırarak yemektir. :) Miss imkanlar ksıtlı olunca elimden gelen bu naparsınız :)
Bicinin suyu bici boyası ile yapılıyor. Benim elimde gül şerbeti vardı onu kullandım.
Bici bici nasıl yapılır?
MALZEMELER:
2 Litre su
1,5 Su bardağı nişasta
1 Çay bardağı şeker
Şerbeti (Karsambaç) için:
2 Litre su
1 Tatlı kaşığı bici boyası
2 Yemek kaşığı gül suyu (yenilebilir olandan)
2 Su bardağı şeker
Üzerine:
Pudra şekeri
Gül suyu (yenilebilir olandan)
YAPILIŞI:
*Bici bici hamuru için tencereye 2 litre suyu ve 1 çay bardağı şekeri koyup, kaynamaya bırakın.
*Nişastayı bir kabın içerisinde 1 su bardağı su ile açın.
*Nişastalı karışımı kaynayan suyun içerisine azar azar dökerek sürekli karıştırın ve 5 dakika kaynatın.
*Ocaktan alıp, yuvarlak fırın tepsisine dökün ve soğumaya bırakın.
*Soğuyan muhallebiyi dolaba koyun.
Şerbeti (Karsambaç) için:
*2 Litre suya, bici boyasını, gül suyunu ve şekeri ilave edin.
*İyice karıştırıp, dolaba soğuması için kaldırın.
HAZIRLANIŞI:
*Soğuyan muhallebiyi kare kare dilimleyin.
*Bir kase bici için 2 yada 3 dilim yeterlidir. Bu dilimleride bıçak yardımı ile kesme şeker büyüklüğünde doğrayıp, keseye koyun.
*Üzerine soğuyan şerbeti döktükten sonra damak zevkinize pudra şekeri (1 tatlı kaşığı) ve bir kaç damla gül suyu dökerek servis edin.
*Daha soğuk olmasını isterseniz buz parçaları atabilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
NOT:
İsterseniz şerbetini (karsambaç) buzlıkta dondurduktan sonra doğradığınız muhallebinin üzerine rendeleyerek de tüketebilirsiniz.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder