English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

17 Temmuz 2017 Pazartesi

KURU NANE YAPIMI

KURU NANE YAPIMI

Kuru naneyi market yada aktarlardan almaktansa , kendiniz evde kurutabilirsiniz.  Yoğur çorbasının üzerine sos olarak kullanıldığında nede güzel mis gibi bir aroma verir. Farkındaysanız markette paketler içerisinde alınan nane kendimizin kuruttuğu yerli nane kadar etkili ve güzel kokulu olmuyor. Kısır ve çiğ köftenin içerisine çok yakıştırırım naneyi. Tazesi bir ayrı güzelken kurusu bambaşka güzel. Rabbim nimetlerinden eksik etmesin bizleri. İsterseniz naneyi kuruttuktan sonra ufalamadan iri yapraklar halinde kurutarak kışın nane limon yapımında kullanabilirsiniz. Gribe , soğuk algınlığına birebirdir.
Rahmetli Bariş Mançonun da şarkısında söylediği gibi Nane limon kabuğu 😊
Naneyi kuruturken tam güneş gören yerde kurutmayın aksi halde naneler kararır.






Kuru nane nasıl yapılır?

MALZEMELER:
İstenilen miktarda taze nane

YAPILIŞI:
*Naneleri saplarıyla birlikte yıkayın.
*Kevgire koyarak fazla suyunun akmasını sağlayın.
*Uygun bir odaya sofra bezini serip, naneyi saplarıyla birlikte aralıklı olarak bezin üzerine döşeyin.
*Genel olarak 2 yada 3 gün içerisinde kuruyor.
*Kuruduğu zaman naneleri saplarından tutarak aşağı doğru bir kaba sıyırın.
*İster yaprak 🍃 halinde,  ister ufalayarak bez torba yada kavanozlarda muhafaza edin.
*Bereketli olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...