VİŞNE REÇELİ
Selamun aleyküm arkadaşlar reçeller arasında en çok tercih ettiğim ve sevdiğim vişne reçelidir. Vişne mevsimi çabuk geçen bir meyve türüdür. Bu bakımdan reçelinizi, konservelerinizi, marmelatlarınızı biran evvel yapın. Vişnelerin zamanı geçer ve ağaçta iyice olgunlaşana kadar bekletilirse o vişneler kesinlikle kurtlanmış vişnelerdir. Bu sebeple vişnelerinizi fazla geçikmeden erken alın. Vişne reçeli kadar vişne marmelatı ve konservesi de kış hazırlığı için tercih ettiğim seçenekler arasındadır.
Bir önceki paylaşımlarımda vine konservesi nin ve vişne marmelatı nın tarifini de vermiştim. Arkadaşlar tariflere kolaylıkla ulaşabilmek için etiketleri takip edin. Yani reçeller yada kış hazırlıklarında bu gruplar var.
Vişne reçeli nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo vişne
1 Kilo şeker ( 5 su bardağı )
5-6 Parça limon tuzu
Bir fiske tuz
YAPILIŞI:
*Vişneleri yıkayıp, ayıklayın.
*Çekirdeklerini kürdan yardımıyla yada özel çekirden çıkarıcı alet ile çıkartın.
*Üzer,ne şeker döküp, ağzı kapalı olarak en az 6-8 saat arası bekletin.
*Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olacak.
*Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
*Üzerinde oluşan köpükleri alın.
*Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
*Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler çıkmaya başlayınca, limon tuzunu ekleyin.
*2-3 Dakika daha kaynatıp, sıcakken kavanozlara alıp, soğuyunca ağzını kapatın.
*Güneş görmeyen yerde saklayın.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder