PEYNİRLİ AÇMA TARİFİ
Selamun aleyküm arkadaşlar açma en sevdiğim hamur işleri arasında yer alıyor. Ben birde peynirlisini denemek istedim ve düşündüğümden çok daha lezzetli oldu. Yapımıda oyalamayan pratik bir alternatif. Yazın mayalı hamurların mayalanmama gibi bir lüksü yok :D sıcakta her harukarda mayalanıyor yani. Ama kışın mayalayacağınız hamurun içerisine koyduğunuz, süt yada suyu ılık olarak kullanmazsanız hamurun mayaya gelme ihtimali çok düşük. Sizlerde açma seviyorsanız bu şekilde peynirli halini denemenizi tavsiye ederim. Yumuşacık lezzetli öi lezzetli olan peynirli açmaların yapım aşamasına geçelim.
Peynirli açma nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı süt ( ılık olacak )
1 Su bardağı su ( ılık olacak )
1 Su bardağına yakın sıvıyağ
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1,5 Yemek kaşığı şeker
1,5 Talı kaşığı tuz
6 Su bardağı kadar un (un markaya göre değişebilir yavaş yavaş ekleyin)
Yarım paket yaş maya
Arasına sürmek için:
200 Gram tereyağı (oda ısısında)
İç malzemesi için:
200 Gram çökelek yada lor peyniri
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
YAPILIŞI:
*Hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabına
alın ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşal bir hamur yoğurun.
*Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
*Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
*Bir kaba peynirleri koyup, üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyip, karıştırın.
*Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, fincsn tabağı kadar tezgah üzerinde elinizle açın.
*Açtığınız hamurun üzerine yumuşak tereyağından 1 yemek kaşığı kadar sürün.
*Üzerine peynir karışımından koyup, hamuru rulo şeklinde sarın.
*Ruloyu elinizle biraz büyütün ve kendi etrafında döndererek uç kısmını ortada toplayın.
*Açmaları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve tekrar mayalanması için yarım saat bekletin.
*200 Derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıkan açmalar size ilk etapta sert gelebilir üzerini bezle örtün yumuşadığını göreceksiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder