KAYISI MARMELATI
Rahmeti sonsuz, merhameti sınırsız Allah'ın adıyla ; Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun arkadaşlar. Rabbimin verdiği nimetkere hamd olmuş. Derdi veren Rabbim dermanını da veriyor hre konuda, hamd olsun.
Allah'ın bizlere bahşettiği her gıdanın içerisinde mutlaka bir şifa kaynağı yatıyor. Bu sebeple hiç bir gıda da seçim yapmayalım az da olsa tadalım. Kışın kahvaltı sofralarımızı şenlendiren reçeller ve marmelatlardan bir diğer seçenek de kayısı marmelatıdır. Lezzeti ve içerdiği vitaminden dolayı tüketmemizde fayda var.
Kayısı marmelatını kayısıdan malatya-şekerpare) değil de zerdaliden yaparsanız çok daha lezzetli olur. Çünkü kayısının içerisindeki yüksek miktardaki şeker oranı içimizi kıyabilir. Hafif mayhoş bir lezzet katmak adına zerdali yada mayhoş olan kayısı seçmeye özen gözterin. Kayısı marmelatından çokca yapıp kışın kullanmak isterseniz marmelatlar piştikten hemen sonra kavanoza sıcak olarak koyup kavanozu sağlam bir kapakla sıkıca kapatıp ters çevirin. Kullanacağınız zamanda küçük bir tencereye kavanoz kapağı aşağı gelecek şekilde yoyup, tencerenin yarısına kadar su ilave edip 5 dakika kaynayyıktan sonra kavanoz kapağı kolaylıkla açılacaktır. Açtıktan sonra da dolapta muhafaza edin.
Kayısı marmelatı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo kayısı (mayhoş olan yada zerdali)
2-2,5 Su bardağı şeker
2-3 Diş limon tuzu yada 1 tatlı kaşığı limon suyu
Badem büyüklüğünde tereyağı (parlaklık vermesi için)
YAPILIŞI:
*Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın ve robottan geçirin.
*Rondonuz yoksa kayısıları yarım bardak su ile kısık ateşte haşlayın ve soğuyunca, kevgirden geçirip özünün çıkmasını sağlayın.
*Üzerine şekeri atıp, kaynamaya bırakın.
*Tereyağını ve limon suyunu ekleyin.
*Ara sıra karıştırarak suyu iyice çekilene kadar pişirin.
*Cıvık olmamasına dikkat edin aksi halde çabuk bozulur.
*Sıcakken kavanozlara koyun ve soğuyunca ağzını kapatıp, dolapta saklayın.
*Eğer kış için saklayacaksanız , sıcakken kavanozlara koyup sağlam bir kapakla sıkıca kapatın ve ters çevirip serin bir yerde saklayın.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
tarifinizi denedim tam kıvamında mükemmel oldu çok teşekkür ederim ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe mutlu 😊 beğenmenize çok sevindim sağlıcakla yemek nasip olur inşallah 🙏🌼
YanıtlaSilNe mutlu 😊 beğenmenize çok sevindim sağlıcakla yemek nasip olur inşallah 🙏🌼
YanıtlaSil