EV YAPIMI KAYISI SUYU
Besleyici bir meyve olan kayısının iştah açıcı bir özelliği vardır. Kansızlık ve kabızlığa karşı birebirdir. Kayısı mevsiminde bu şekilde kayısı suyu hazırlayarak doğal ve lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz. Hazır meyve sularına her zaman dediğim gibi kesinlikle karşıyım. İçerisinde ne olduğu belli olmayan içecekleri tüketmektense, doğal olan meyvelerden hazırladığımız içecekleri tüketmeye gayret edelim arkadaşlar. Kayısı konsantresinin tarifini de en kısa zamanda vereceğim inşallah. Kavanozlarda saklayıp kışın açap, su ile cıvıltarak tüketebilirsiniz.
Anneannemin bahçesinden geln meyveleri bozulmadan değerlendirmek adına kayısıların bir kısmını marmelat, bir kısmınıda böyle kayısı suyu yaptım. Vişnelerinde bir kısmını konserve bir kısmınıda marmelat yaptım. Beyaz kirazı da reçel yaptım. Yine sizlerle beyaz kiraz reçelinin yapılışını paylaşacağım mevsimi geçmeden sizlerde yaparsınız inşallah.
Kayısı suyu nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo kayısı
8 Su bardağı su
1 Su bardağı şeker ( kayısı mayhoşsa şeker oranını arttırın)
YAPILIŞI:
*Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın.
*Tencereye koyup, üzerine 4 su bardağı su ekleyin.
*Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kayısılar iyice dağılana kadar pişirin.
*Ocaktan alıp blendırdan geçirin. Eğer ki blendırınız yoksa kevgirden geçirin.
*Şekeri ve kalan 4 bardak suyu da ekleyip karıştırın ve yeniden kaynatın.
*15 Dakika daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.
*Sürahiye boşaltıp, soğuması için dolaba kaldırın.
*Şekeri fazla gelirse su yada soda ilavesiyle açarak içebilirsiniz.
*Afiyet olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder