English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

12 Temmuz 2017 Çarşamba

EV YAPIMI KAYISI SUYU

EV YAPIMI KAYISI SUYU

Besleyici bir meyve olan kayısının iştah açıcı bir özelliği vardır. Kansızlık ve kabızlığa karşı birebirdir. Kayısı mevsiminde bu şekilde kayısı suyu hazırlayarak doğal ve lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz. Hazır meyve sularına her zaman dediğim gibi kesinlikle karşıyım. İçerisinde ne olduğu belli olmayan içecekleri tüketmektense, doğal olan meyvelerden hazırladığımız içecekleri tüketmeye gayret edelim arkadaşlar. Kayısı konsantresinin tarifini de en kısa zamanda vereceğim inşallah. Kavanozlarda saklayıp kışın açap, su ile cıvıltarak tüketebilirsiniz.
Anneannemin bahçesinden geln meyveleri bozulmadan değerlendirmek adına kayısıların bir kısmını marmelat, bir kısmınıda böyle kayısı suyu yaptım. Vişnelerinde bir kısmını konserve bir kısmınıda marmelat yaptım. Beyaz kirazı da reçel yaptım. Yine sizlerle beyaz kiraz reçelinin yapılışını paylaşacağım mevsimi geçmeden sizlerde yaparsınız inşallah.
Kayısı suyu nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Kilo kayısı
8 Su bardağı su
1 Su bardağı şeker ( kayısı mayhoşsa şeker oranını arttırın)


YAPILIŞI:
*Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın.
*Tencereye koyup, üzerine 4 su bardağı su ekleyin.
*Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kayısılar iyice dağılana kadar pişirin.
*Ocaktan alıp blendırdan geçirin. Eğer ki blendırınız yoksa kevgirden geçirin.
*Şekeri ve kalan 4 bardak suyu da ekleyip karıştırın ve yeniden kaynatın.
*15 Dakika daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.
*Sürahiye boşaltıp, soğuması için dolaba kaldırın.
*Şekeri fazla gelirse su yada soda ilavesiyle açarak içebilirsiniz.
*Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...