
Selamun aleyküm arkadaşlar et sevmeyeniniz var mı? Protein deposu eti bir de böyle deneyin. Özellikle dananın antrikot bölümüyle yumuşacık,nefis bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Biftek nasıl yapılır?
MALZEMELER :
🍁Dana antrikot (istediğiniz kalınlık yada incelikte kestirebilirsiniz.)
🍁Zeytinyağı
🍁Pulbiber, tuz
YAPILIŞI :
Bifteklik etlerin arkalarını önlerini fırça ile yağlayıp her iki tarafına da pulbiberi ve tuz serpin 1 saat dinlendirin. (1 gece dinlenirse daha lezzetli oluyor) iyi ısıttığınız teflon tavaya eti atıp etin birden mühürlenmesini sağlayın. (bu işlem etin suyunun içerisinde kalıp lezzetini korumasını sağlıyor) etin diğer tarafınıda çevirip pişirin.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil