English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

16 Nisan 2017 Pazar

ACILI EKMEK

ACILI EKMEK

Hatay-antakya yöresine ait olarak bilinen İştah açıcı yedikçe yiyesiniz gelen bu nefis acılı ekmek,  adana' da kaldığımız dönemlerde severek alıp yediğimiz, evimizde de yaptığımız bir lezzeti. Acılı ekmeği her yaptığımız da mutlaka o gün çay eşliğinde bitiririz. Tok olsanız da kendini yedirir 😊 İştah açıcı özelliğiyle eliniz sürekli tepsiye gider.  Acı seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim benden söylemesi 😉👌
Acılı ekmek nasıl yapılır?

MALZEMELER :

🌹1 su bar ılık süt yada yoğurt suyu
🌹1 su bar ılık su
🌹Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
🌹Yarım pk yaş maya yada 1 y.kaş kuru maya
🌹1,5 tatlı kaş tuz
🌹1 y.kaş pekmez (olmasada olur)

İç malzemesi:

🌹2 büyük kuru soğan
🌹1 tatlı kaşığı biber
🌹1 yemek kaşığı acı pulbiberi
🌹1 yemek kaşığı kuru nane
🌹2 yemek kaşığı susam
🌹1 çay bar sıvıyağ

YAPILIŞI :

*Hamur malzemeleriyle ele yapılmayan yumuşak bir hamur yoğurun. *Mayalanmaya bırakın ve Bu arada iç malzemesini hazırlayın öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp karıştırma kabına alıp üzerine salça,nane,pulbiberi,susam ve sıvıyağı ekleyerek iyice karıştırın. *Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle bastırıp biraz yassıtarak aralıklı olarak tepsiye dizin. Hazırladığınız harçtan hamurların üzerine 1 tatlı kaşığı koyup hamurun üzerine yayın.
*180 derecede hamurun kenarı hafif kızarınca fırından alın. Afiyet şifalar olsun.

NOT:
İsterseniz hamuru tepsiye yayıp üzerine harcı döşeyerek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...