English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

8 Nisan 2017 Cumartesi

KAŞARLI MANTAR

KAŞARLI MANTAR

Mantarın besin değerinin et kadar önemli olduğundan geçenki yazımda da bahsetmiştim arkadaşlar. Yüksek derecede protein içeren mantarı et tüketemeyenler yediği zaman et'den alamağı proteini mantardan da alabilirler. Kaşarlı mantar da çok lezzetli bir seçenek. Mantar sevmeyenler, bir de böyle deneyin bence çok seveceksiniz. 😊Aslında bu şekilde tavada mantar Pişirmek yerine mangal için uygun bir yeriniz varsa yada pikniğe gittiğinizde, açık alanda mangalda odun ateşinde, ızgara üzerinde yaparsanız, çok daha nefis bir lezzet yakalayabilirsiniz. Ben kekik kokusunu ve lezzetini çok sevdiğim için kaşar ile kekiği karıştırdım . İsterseniz siz sade kaşarlı yada hiç kaşar koymadan da pişirebilirsiniz.Yapacaklara şimdiden afiyet şifalar olsun.
Kaşarlı mantar nasıl yapılır ?

MALZEMALAR:

1 pk mantar
1 kase rendelenmiş kaşar ( rendenin küçük gözünden)
tuz,kekik

YAPILIŞI :
Mantarları saçlarından ayırıp,akan suyun altında elinizle soyarak yıkayın. Teflon tavaya mantarları dizip, orta boşluklara biraz tuz serpin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Mantarlar sulanacaktır,mantarların göbeğinde biriken sularıda tavaya döküp, tekrar kapağı kapatın. Suyunu çeken mantarların ortasına rendelenmiş kaşar ile kekik karışımından yerleştirip tekrar kapağı kapatın.  Kaşarlar eriyince sıcak olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...