English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

19 Nisan 2017 Çarşamba

YUMURTALI, FASULYE KAVURMASI

YUMURTALI, FASULYE KAVURMASI

Merhaba arkadaşlar yazın taze fasulyeleri yıkayıp,ayıkladıktan sonra ince ince doğranıp temiz bir bezin üzerine serilerek  kurutulur. Fasulyeleri, bir kış boyunca nemli olmayan bir yerde saklayarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Kurutulan her gıdanın vitamin değeri daha fazladır. Çünkü meyve ve sebezelerin vitamini,  içerisindeki su ve kabuğunda saklıdır. Kurutulan gıdalarda da bu su oranı içerisinde saklı kalarak kuruduğu için daha vitaminli hale geliyor.
Kurutulmuş fasulye de bunlardan bir tanesi üstelik kışın, lezzetli ve pratik bir seçenektir.
Yumurtalı fasulye kavurması nasıl yapılır ?

MALZEMELER:
1 Kase kurutulmuş fasulye
1 Tatlı kaş salça
1 Domates
1 Yeşil biber
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı tereyağı
pulbiber, karabiber, tuz

YAPILIŞI :
*Öncelikle tencereye biraz su koyup kaynatalım. Kaynadıktan sonra 1 kase fasulyeleri ekleyip yumuşayana dek haşlayalım.
*Sonra fasulyeleri süzüp bir kenara alalım. Tencereye tereyağı koyup erittikten sonra , yeşil biberi doğrayıp soteleyelim.
*Üzerine salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra 1 yumurtayı kırıp pişirelim.
*Haşladığımız fasulyeleri ,baharatları ve tuzu atarak karıştıralım.Ve son olarak domatesi küp doğrayıp ekledikten sonra çok azda su ekleyerek ağzı kapalı olarak 2 dk daha pişirelim ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

NOT: İsteğe bağlı kurusoğan kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle yağ ile yemeklik doğranmış kuru soğanı sotelemeniz gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...