English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

5 Nisan 2017 Çarşamba

PRATİK KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

PRATİK KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Kırmızı lahana'nın faydaları oldukça fazladır. Mor renkli gıdaların faydalarını uzmanlarımız her fırsatta vurguluyor. Vücudunuzu tüm olumsuz etkilerden kurtaracak ve bağışıklığınızı güçlendirecek çok değerli bir sebzedir kırmızı lahana. Kalorisi çok düşük olan kırmızı lahana zayıflamak isteyenlere de oldukça etki edecek bir gıdadır. Restoranlarda severek yediğimiz kırmızı lahana turşusu sanıldığı gibi zor değil aksine 15 dk da hazırlanabilecek kadar basit, kırmızı lahana turşusu' nu salatalarınızın içinde,et yemeklerinin yanında ve nasıl isterseniz keyifle tüketebileceğiniz nefis bir turşu.
Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır?

MALZEMELER :
❄1 orta boy kırmızı lahana (mor lahana)
❄1 limon suyu
❄1 tatlı kaş tuz
❄1 çay bar elma sirkesi (çabuk tüketecekseniz sirke koymanıza gerek yok)


YAPILIŞI :
Kırmızı lahanayı dik olarak ortadan 2'ye ayırın, yan yatırıp doğrama tahtasında ince ince doğrayıp derin bir kaba alın ve üzerine tuz atıp 2-3 dk lahana'nın suyu çıkıp,hafif yumuşayana dek elinizle onun. Üzerine limon suyu ve elma sirkesini ekleyip kavanozlara doldurup,ağzını kapatın ve dolaba kaldırın arada çatalla alttakilerini üste doğru iterek karıştırın 1 gece bekleyen kırmızı lahana turşumuz hazır 😊 Afiyet şifalar olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...