English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

2 Nisan 2017 Pazar

PİRİNÇ ÇORBASI

PİRİNÇ ÇORBASI

Merhaba arkadaşlar bugün besin değeri çok yüksek olan pirinç çorbası tarifini paylaşacağım sizlerle. Pirinç yaşlanmayı önler. Pirinç kolestrol içermez. Kabuğu tam olarak ayrılmamış pirincin besin değeri daha yüksek ve posa oranı daha fazladır. Pirinç karbonhidrat bakımından çok zengindir. Enerjimizin % 50'sinin karbonhidrattan alınması söz konusu. Pirinci sebze ve salatalarla beraber tüketmek kandaki şekeri arttırmaz. Pirincin alerjen yapısı yoktur. Pirinç gluten içermediğinden çölyak hastaları güvenle tüketebilirler. Pirinç besleyici ve hazmı kolaylaştırıcıdır. Pirinç vücuda enerji ⚡ verir. Şimdi gelelim Pirinç çorbasının yapımına

MALZEMELER:

🌱1 çay bar pirinç
🌱1 y.kaş salça
🌱1 domates
🌱2 yeşil biber
🌱Yarım demet maydanoz
🌱Yarım demet dereotu
🌱Karabiber,pulbiber,tuz
🌱5 y.kaş sıvıyağ
🌱10 su bar sıcak su

YAPILIŞI :

Domatesin kabuğunu soyup rendenin küçük gözünde rendeleyip tencereye alın üzerine salça ve sıvıyağ ekleyip biraz kavurup yıkanmış pirinçleri ekleyip tekrar karıştırın. Suyu,baharatları ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın pirinçler yumuşayınca ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip 2 dk daha kaynatıp ocaktan alın. Şifa olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...