English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

12 Nisan 2017 Çarşamba

KLASİK, SADE PİRİNÇ PİLAVI

KLASİK,SADE PİRİNÇ PİLAVI




Merhaba arkadaşlar pirinç pilavı yapıyorum, her seferinde lapa oluyor diyorsanız bide bu şekilde deneyin. pirinçleriniz tane tane ayrılacak, lezzetini de çok seveceksiniz. Pirinç pilavı ana yemeklerimizin yanında özellikle salçalı yemeklerin yanında çok güzel uyum sağlayan vazgeçemediğimiz bir yemek. pirinç pilavını sadece ayran ile tüketmek bile muhteşem 😊 Pirinç pilavı yaparken öncelikle pirincin BALDO iri pirinç olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda pirinç pilavınızı daha lezzetli hale getirebilmek için tavuk suyu ve tereyağ kullanmaya dikkat edin.Her tarifte olduğu gibi Pirinç pilavının yapımındada aşamalara dikkat ederseniz çok güzel sonuçlar alırsınız.
Pirinç pilavı nasıl yapılır ?

MALZEMELER:
1 Su bar baldo pirinç
1 y.kaş arpa yada tel şehriye
2 Su bar sıcak su yada tavuk suyu
1 y.kaş tereyağı
1 y.kaş sıvıyağ
Tuz


YAPILIŞI :
Öncelikle pirinçleri yıkayıp bir kaba alın ve üzerine sıcak olmayan sıcağa yakın su çekip 30 dk bekletin (Pirinçlerin kabarmasını sağlayacak) sonra pirinçleri süzgeç yardımı ile süzün. Teflon tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tereyağı eridikten sonra şehriyeyi ekleyin ve rengi dönene kadar tahta kaşıkla karıştırın. üzerine pirinçleri ekleyip 1-2 dk kavurun ve üzerine 2 su bardağı ister tavuk suyunu ister normal suyu sıcak olarak ilave edip,tuzunu atın ve karıştırın. Pilavın suyu kaynamaya başladıktan sonra tavanın üaerini kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. bu esnada pilavın diriliğini kontrol edin azda olsa dirilik kaldıysa çok az sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirin. Sonra ocağın altını kapatın ve tavanın üzerine pamuklu bir bez yada kağıt havlu örtüp,kapağı kapatarak 15 dk demlenmeye bırakın. Pirinç pilavımız servise hazırdır 😉 Afiyet ve sağlıkla yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...