English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

6 Nisan 2017 Perşembe

SALÇASIZ BULGUR PİLAVI

SALÇASIZ BULGUR PİLAVI

Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Yüksek karbonhidrat değerine sahiptir. Buğdayın içerisinde bulunan çinko,kepek,krom ve magnezyum gibi besin değerleri doğal olarak bulgurun içerisinde de mevcuttur.
B vitaminine sahip olan bulgur, ayrıca lif açısından da zengindir.
Kilo almaktan kaçınıyorsanız yemeklerinizin yanına daha çok bunun gibi salçasız bulgur pilavı yapın. Üstelik şeker hastalarına zararlı olan pirinç pilavı yerine de, bu salçasız bulgur pilavını yaparsanız yemeklerinize çok güzel uyum sağlayacaktır.
Salçasız bulgur pilavı nasıl yapılır ?



MALZEMELER:
1 Su bar esmer  bulgur ( daha lezzetli oluyor )
1 y.kaş tel şehriye
2 Su bar sıcak su yada tavuk suyu
1 Tavuk bulyon (isteğe bağlı)
1 y.kaş tereyağı
1 y.kaş sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI:
Öncelikle bulguru yıkayıp süzün. Teflon tencereye yağları koyup, tereyağı eriyince şehriyeyi ekleyin ve rengi dönene kadar tahta kaşıkla kavurun. üzerine bulguru ekleyip 1-2 dk kavurun. 2 su bar sıcak suyu ,tavuk suyu kullanmıyacaksanız 1 tavuk bulyonu ve tuzunu atıp karıştırın. ( bulyon tuzlu olduğundan tuzunu ona göre ayarlayın. )
bulgur pilavının suyu kaynamaya başlayıca, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Afiyet olsun.

NOT: Bulgur cinsine göre değişebilir. eğerki pilav suyunu çektiği halde bulgurda dirilik varsa, çok az sıcak su ilave ederek tekrar pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...