English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

8 Nisan 2017 Cumartesi

MERCİMEK ÇORBASI (LOKANTA USULÜ)

MERCİMEK ÇORBASI (LOKANTA USULÜ)

Merhabalar  lokanta,restoranlarda severek içtiğimiz mercimek çorbası 'nı evinizde çok da güzel yapabilirsiniz. Mercimek çorbası hazmı kolaylaştırır. Yemeklerimize öncelikle çorbadan başlayarak midemizin yumuşamasını sağlarız. Ramazan aylarında da ilk önce çorbayla başlamamızın nedeni budur. Mideyi ağır gıdalarla başlayarak yormamak gerek. Mercimek çorbası olmazsa olmazlarımız arasında nefis bir seçenek. Kış aylarında içimizi ısıtacak pratik bir lezzet 😋 mercimek çorbası.
Bu çorbayı denemediyseniz hadi hemen mutfağa 😊
Mercimek çorbası nasıl yapılır?


MALZEMELER :

🌿1 su bar kırmızı mercimek
🌿1 orta boy kurusoğan
🌿2 orta boy patates
🌿Karabiber, tuz
🌿4 y.kaş sıvıyağ
🌿1 y.kaş un

 Sosu için:
🌿Yarım çay bar sıvıyağ
🌿1 y.kaş salça
🌿1 çay bar su

YAPILIŞI :
Mercimekleri yıkayıp,tencereye alın içine 4'e böldünüz soğan ve patatesleri atın. Ve üzerine su çekip haşladıktan sonra süzün. Bir tencereye 4 y.kaş sıvıyağ koyup,ısıtın ve 1 y.kaş un koyup un kokusu çıkana kadar kavurun üzerine mercimeğin özünü ekleyip karıştırın. Su ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın (topak kalmaması için) ve kaynamaya bırakın koyulaşmaya yakın Karabiber ve tuzunu atıp karıştırın 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Sosu için tavaya sıvıyağ koyup salçayı ekleyin. Biraz kavurup üzerine suyu çekin 2 dk kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı kaseye alıp üzerine sos gezdirin. Afiyet şifalar olsun.

NOT:
Çorba koyu olursa kıvamını sıcak su ilavesiyle açabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...