English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

3 Nisan 2017 Pazartesi

KREMALI PATATES


KREMALI PATATES

Selamun Aleyküm arkadaşlar bu harika tarifi mutlaka denemelisiniz. Patatesin en güzel ve en lezzetli hali bu olsa gerek. kremalı patatesi ilk denediğimde lezzetine hayran kaldım ve tadan herkes çok sevdi,tarif aldılar. çok pratik ve lezzetli olan bu kremalı patates tarifi, yemek yaparken aklınıza ilk olarak gelecek olan bir seçenek olacak.
Kremalı patates tarifini, deneyenlerden tam not alacağına inanıyorum.
Kremalı patates nasıl yapılır?

MALZEMALER:
6-7 Patates
1 pk krema 200 ml (yemek kreması)
1 Tavuk bulyon
çok az karabiber, pulbiber

Üzerine:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:
*Patatesleri soyup yıkayın ve çok ince yada kalın olmamakla birlikte halka halka doğrayıp hafif tuz atın çünkü bulyon tuzlu oluyor.
*Orta boy fırın tepsisinin üst tarafından başlayarak patatesleri sırt sırta gelecek şekilde (üst üste olmadan biraz aralıklı) tepsinin ortasına kadar dizin.
*Üzerine çok az karabiber pulbiber serpin.
Yemek kremasını kaseye boşaltıp içine 1 tavuk bulyon ezin ve yavaşça karıştırın. *Patateslerin her yerini kapatacak şekilde kremayı gezdirin ve çok az karabiber serpip 200 derece fırına verin .
*Patatesleri neredeyse 30 dk sonra çatalla kontrol edin yumuşamışsa üzerine kaşar rendesini serpin ve tekrar fırına verin üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
*Sıcak servis edin AFİYET OLSUN.
*Kesinlikle bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. 😉





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...