English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

29 Haziran 2017 Perşembe

EV YAPIMI BAKLAVA

EV YAPIMI BAKLAVA

Her şey neye layıksa, ona dönüşür.

Nasibinde varsa alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters.

Aklın başına geldiğinde pişman olacağın bir işi sakın yapma.

Eden kendi kendisine eder.
Yapan bulur ve çeker. Unutma!
Kazanmak koca bir ömür ister.
Kaybetmeye ise anlık gaflet yeter!

Niyeti kötü olan insandan değil,
Niyetinin kötü olduğunu gizleyen insandan kork.

Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini,
Neye güldüğünden akıl seviyesini anlarsın.
HZ. MEVLANA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lezzetini hazır baklavalara değişmeyeceğim mis gibi ev baklavası. Bayramlarda olmazsa olmazımız ev baklavasını artık her ev sahibi yapmıyor aksine kolaya,  hazıra kaçıyorlar malesef. Yufka açmayı biliyor ve sağlık açısından da bir sıkıntımız yok sa,  bu nefis baklavayı yapmak çok kolay.
Ev yapımı baklava nasıl yapılır?

MALZEMELER :
100 Gram oda ısısında yumuşamış margarin
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Küçük çay bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı sirke
1 Su bardağı su
5,5 Su bardağı un
yarım paket kabartma tozu



Açmak için: Nişasta
Arası için: Ceviz
Üzeri için: 1 Yemek kaşığı tereyağı ve  Yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı

Şerbeti için:
4 Su bardağı su
3,5 Su bardağı şeker
Çeyrek limon

YAPILIŞI:
*Yoğurma kabının içerisine unu koyup, ortasını havuz biçiminde açın ve içine yumuşak margarini, sirkeyi, yoğurdu, yumurtayı, sıvıyağı, kabartma tozunu ve suyu koyup yoğurmaya başlayın.
*Kulak memesi yumuşağından az katı bir hamur yoğurun.
*Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
*Hamuru  az nişasta ile fincan tabağı büyüklüğünde açın.
*Açtığınız hamurları uygun bir tepsiye yerleştirin . Üzerine streç film serip diğer hamurlarıda yerleştirdikten sonra en son streç filmle kapatın ve dolapta en az 2 saat bekletin. *Aslında hamuru bir gece önceden yoğurup dolapta dinlendirirseniz daha iyi olur.
*Hamuru dolaptan alıp üzerine ilk önce bolca nişasta serperek, sonra nişasta serpmeden  açabildiğiniz kadar ince eçın.
*Açtığınız yufka bayağı büyük olacağı için baklavayı yapacağınız tepsiye yufkayı tepsi üzerinde ikiye katlayarak serin ve kenarlarını oklava yada elinizle kesin.
*Kenarından kalan yufkalarıda tepsiye yerleştirin. Siz isterseniz hamur bezelerini daha küçük alarak, daha küçük açabilirsiniz.
*Bu şekilde hamurun yarısını açarak tepsiye yerleştirdikten sonra hafif irirli çektiğiniz cevizi serpin.
*Kalan hamurlarıda aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirin.
*En üstün düzgün çıkması için, yufkayı tepsiye yerleştirirken kenarlarını kestiğiniz zaman tepsinin üzerinde kalan yuvarlak hamuru alıp kenara koyun.
*Kalan hamur parçalarını yerleştirdikten sonra en son düzgün olan yuvarlak yufkayı yerleştirin ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
*Tereyağı ve sıvıyağı bir tavaya alıp eritin. Yağ sıcak yada soğuk olmamalı, Ilık olmalı.
*Tereyağı eritirseniz üzerindeki köpükleri alın ki, baklava piştiğinde üzerinde çirkin bir görüntü olmasın. Ilık yağı baklavanın üzerine gezdirin.
*Baklavayı fırına sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin.
*Şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın.
*Şerbet koyulaşmaya yakın limon suyu sıkın ve bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
*Şerbet ılıdıktan sonra ılıyan baklavanın üzerine gezdirin.
*En az 2-3 saat sonra baklava servise hazır olur. Ama siz akşamdan şerbeti dökerseniz çok dah iyi çeker.
*Afiyet şifalar olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...