EV YAPIMI BAKLAVA
Her şey neye layıksa, ona dönüşür.
Nasibinde varsa alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters.
Aklın başına geldiğinde pişman olacağın bir işi sakın yapma.
Eden kendi kendisine eder.
Yapan bulur ve çeker. Unutma!
Kazanmak koca bir ömür ister.
Kaybetmeye ise anlık gaflet yeter!
Niyeti kötü olan insandan değil,
Niyetinin kötü olduğunu gizleyen insandan kork.
Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini,
Neye güldüğünden akıl seviyesini anlarsın.
HZ. MEVLANA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lezzetini hazır baklavalara değişmeyeceğim mis gibi ev baklavası. Bayramlarda olmazsa olmazımız ev baklavasını artık her ev sahibi yapmıyor aksine kolaya, hazıra kaçıyorlar malesef. Yufka açmayı biliyor ve sağlık açısından da bir sıkıntımız yok sa, bu nefis baklavayı yapmak çok kolay.
Ev yapımı baklava nasıl yapılır?
MALZEMELER :
100 Gram oda ısısında yumuşamış margarin
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Küçük çay bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı sirke
1 Su bardağı su
5,5 Su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Açmak için: Nişasta
Arası için: Ceviz
Üzeri için: 1 Yemek kaşığı tereyağı ve Yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı
Şerbeti için:
4 Su bardağı su
3,5 Su bardağı şeker
Çeyrek limon
YAPILIŞI:
*Yoğurma kabının içerisine unu koyup, ortasını havuz biçiminde açın ve içine yumuşak margarini, sirkeyi, yoğurdu, yumurtayı, sıvıyağı, kabartma tozunu ve suyu koyup yoğurmaya başlayın.
*Kulak memesi yumuşağından az katı bir hamur yoğurun.
*Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
*Hamuru az nişasta ile fincan tabağı büyüklüğünde açın.
*Açtığınız hamurları uygun bir tepsiye yerleştirin . Üzerine streç film serip diğer hamurlarıda yerleştirdikten sonra en son streç filmle kapatın ve dolapta en az 2 saat bekletin. *Aslında hamuru bir gece önceden yoğurup dolapta dinlendirirseniz daha iyi olur.
*Hamuru dolaptan alıp üzerine ilk önce bolca nişasta serperek, sonra nişasta serpmeden açabildiğiniz kadar ince eçın.
*Açtığınız yufka bayağı büyük olacağı için baklavayı yapacağınız tepsiye yufkayı tepsi üzerinde ikiye katlayarak serin ve kenarlarını oklava yada elinizle kesin.
*Kenarından kalan yufkalarıda tepsiye yerleştirin. Siz isterseniz hamur bezelerini daha küçük alarak, daha küçük açabilirsiniz.
*Bu şekilde hamurun yarısını açarak tepsiye yerleştirdikten sonra hafif irirli çektiğiniz cevizi serpin.
*Kalan hamurlarıda aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirin.
*En üstün düzgün çıkması için, yufkayı tepsiye yerleştirirken kenarlarını kestiğiniz zaman tepsinin üzerinde kalan yuvarlak hamuru alıp kenara koyun.
*Kalan hamur parçalarını yerleştirdikten sonra en son düzgün olan yuvarlak yufkayı yerleştirin ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
*Tereyağı ve sıvıyağı bir tavaya alıp eritin. Yağ sıcak yada soğuk olmamalı, Ilık olmalı.
*Tereyağı eritirseniz üzerindeki köpükleri alın ki, baklava piştiğinde üzerinde çirkin bir görüntü olmasın. Ilık yağı baklavanın üzerine gezdirin.
*Baklavayı fırına sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin.
*Şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın.
*Şerbet koyulaşmaya yakın limon suyu sıkın ve bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
*Şerbet ılıdıktan sonra ılıyan baklavanın üzerine gezdirin.
*En az 2-3 saat sonra baklava servise hazır olur. Ama siz akşamdan şerbeti dökerseniz çok dah iyi çeker.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder