GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
Nişasta açısından zengin olan pirinç, içerdiği kalori ile iyi bir enerji kaynağıdır.
Kilodan yana şikayetçi olan kişiler ve şeker hastaları pirinci kolay kolay tüketmemeleri gerekir.
Prinç vücut gelişimini destekler, enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Bu nedenle pirinç unundan mama yapılarak bebeklere yedirilir. Şimdilerde her ne kadar bebk maması revaşta olsa da yinede en doğalı pirinç unu ile yapılan mamalardır bence.
Pirinç pilavınızı istediğiniz malzemelerle pişirebilirsiniz. Patlıcanlı, bezelyeli, nohutlu, garnitürlü, mısırlı vs. Tavuk suyu ilede çok lezzetli pirinç pilavı yapabilirsiniz. Ben garnitürü hazır almıyorum elimden geldiğince kendim yapmaya gayret ediyorum. Sizlere de tavsiyem kendiniz yapın. Mısırı yazdan alıp haşladıktan sonra tanelere ayırıp, poşetleyerek dondurucuya atarım. Bezelyeyi de zamanı geldiğinde alıp ayıkladıktan sonra poşetlere koyarak yine dondurucuda saklarım.
Bütün ana yemeklerin yanında, sebze ve et yemeklerinin yanında muhteşem uyum sağlayan pirinç pilavı sofralarımızın vazgeçilmezi haline geldi.
Garnitürlü pirinç pilavı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı baldo pirinç
2,5 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ
Küçük bir patates, 1 havuç, 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır, 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
Tuz
YAPILIŞI:
*Garnitür için patatesi soyup minik küpler halinde doğrayın. Havuçları da aynı şekilde doğrayıp haşlayın. Bezelye ve mısırı ben dondurucudan çıkarttım. Şuan her ikisi de pazarlarda mevcut alıp haşlayarak kullanabilirsiniz.
*Pirinci derin bir kaba koyup, üzerine orta sıcaklıkta su ekleyerek15-20 dakika bekletin.
*Teflon tencereye yağları koyup erittikten sonra, üzerine süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek biraz kavurun.
2,5 Su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.*Pilavın suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak biraz su kalacak şekilde pişirin ve garnitürü ekleyip karıştırın.
*Kalan suyunuda çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencerenin üzerine bir bez yada havlu kağıt kapatıp üzerine kapağı örterek pilavı demlenmeye bırakın.
*10-15 Dakika sonra servise hazırdır.
*Afiyet şifa olsun. Bereketli olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder