SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Ham maddesi buğday olan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceği olan bulgur ekonomik açıdan da çok uygun fiyatlıdır.
Bulgurun en lezzetli hali esmer bulgur dediğimiz yani köy bulgurudur. Dikkat ederseniz esmer olan gıdalar hem daha lezzetli hem de daha faydalıdır. Bulgur pilavını böyle yufkanın üzerine dökülmüş haliyle çok lezzetli buluyorum. Bunu bilen bilir anadoluda kocaman sinilere 5-6 kat yufka konulup, üzerine suluca pişirilen bu sebzeli nefis bulgur pilavı dökülerek yumuşayan yufka kenarından koparılarak pilav ile birlikte yenir. Yanında ayran ve turşu eşliğinde harika , vazgeçilmez bir öğündür. BU yufkaya dökülerek yenilen bulgur pilavının asıl özelliğide ekmekle birlikte pilava banarak elle yemektir. İşte asıl yemeğin zevki burada
Bulgur pilavı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
2 Su bardağı bulgur
1 Kuru soğan
2 Sivri biber
1 Domates
1 Yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 Su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
*Tencereye kurusoğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyip tekrar soteleyin.
*Salçayı ekleyip karıştırın ve üzerine yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın.
*1 Domates doğrayıp karıştırdıktan sonra baharatlarını ve tuzunu ilave edip, karıştırın ve sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sulu kalacak şekilde pişirin.
*Uygun bir tepsiye yada servis tabağına kuru yufkaları yerleştirip , sıcak ve sulu pilavı yufkanın her yerine gelecek şekilde dökün. Yufkalar hemen yumuşayacaktır. Kuru yufkayı bulmak kolay olmuyor siz yufkacıdan sulanmış yufka alıp pilavın suyunu biraz çektirip üzerine dökerek de tüketebilirsiniz.
*Yanında ayran ve karışık turşu ile servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder