GÜLLAÇ
Allah der ki; Kimi benden çok seversen onu senden alırım... Ve ekler; ''Onsuz yaşayamam'' deme, Seni onsuz da yaşatırım. Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dallarıkurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur, aklın şaşar.
Dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya. Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur... ''Düşmem'' dersin düşersin. ''Şaşmam'' dersin şaşarsın. En garibi de budur ya. ''Öldüm'' der durur, yinede yaşarsın...
HZ. MEVLANA
Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlısı gülleç' ın gelenek haline gelmesi ne kadar mutluluk verici bir kültürdür. Osmanlımızdan bu günümüze kadar gelen bu nefis tatlının zamanı Ramazan bittiğinde geçip gidiyor. Bir dahaki Ramazan ayına kadar güllaç yapraklarını bulma şansımız olmuyor. Ramazanın bitimine az bir zaman kala bu nefis güllaç tan yapıp yemeden bayram tatlılarına geçmeyelim 😉
Güllaç nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
12 Yaprak güllaç
7 Su bardağı süt
2 Su bardağı şeker ( damak zevkinize göre ayarlayın )
1 Yemek kaşığı gül suyu
İçi için:
Ceviz içi
YAPILIŞI:
*Sütü ocağa alın ve kaynamaya yakın şekeri ekleyip karıştırın. Şeker eriyince ocaktan al ve gül suyunu ekleyin.
*Güllaç yaprağının birini geniş bir tepsiye alıp, üzerine 2 kepçe süt dökerek her yerinin yumuşamasını sağlayın ve tepsiye döşeyin.
*Bu şekilde güllaç yapraklarını sütle ıslatıp 6 kat tepsiye yerleştirdikten sonra irili çekilmiş cevizi serpin ve kalan 6 güllaç yaprağını da sütle ıslatarak döşeyin.
*Kalan sütü ve tepsideki sütü birleştirip, gülacın üzerine tamamını dökün.
*Güllaç tepsisinin üzerini streç flimle kapatarak dolaba koyun ve en az 2 saat dinlendirin.
*Dilimleyip, üzerini antep fıstığı, nar, kiraz, çilek, nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
NOT: Güllaç yapıldıktan sonra en az 3 gün dayanır. Aksi halde tadı değişip, bozulur.
Güllaç' ı bir gece bekletirseniz sütünü çeker daha lezzetli olur.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Her zamanki gibi muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık afiyet olsun. Hayırlı cumalar:)
YanıtlaSilAllah razı olsun sizlerede hayırlı cumalar, hayırlı bayramlar :)
Sil