TAVUK GARNİTÜRLÜ KABAK SANDAL
Merhaba arkadaşlar bu nefis tarifi mutlaka denemelisiniz . Kabak sevmeyenler bile buna hayır diyemeyecektir. 😊 Yapımı çok pratik ve lezzeti de bir o kadar güzel olan tavuk garnitürlü kabak sandal sofralarınızı şenlendirecek.
Ben beşamel sos ile yapıyorum bazıları beşamel sosu sevmiyor eğer ki siz de beşamel sos kullanmak istemezseniz üzerine sadece kaşar rendesi serpin. O haliyle de nefis olacaltır.
Yanında pirinç pilavı ve salata ile çok güzel bir menü.
Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin. Kişi sayısına göre malzeme ölçülerini arttırabilirsiniz.
Tavuk garnitürlü kabak sandal nasıl yapılır?
MALZEMELER:
4 Adet kabak
1 Tavuk göğsü
1 Kuru soğan
2 Sivri biber
3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, pulbiber, tuz
1 Tatlı kaşığı salça
1 Büyük kase kaynar su
Beşamel sos için:
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI:
*Kabakları iyice yıkayıp sap kısmını kesin ve uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.
*Kabakların orta kısımlarını oyun. ( ortasından çıkan kabakları mücver yapımında kullanabilirsiniz)
*Kabakları kızgın yağda 2 dakika çevirerk kızartın.
*Uygun bir tepsiye kızaran kabakları dizin.
*Tavuk göğsünü minik küpler halinde doğrayıp tavaya alın.
*Tavuk etleri suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip zeytin yağıyla birlikte soteleyin.
*Tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
*Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eririn. Unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurun ( hafif pembeleşecek) üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip, çırpma teliyle topaklaşmaması için iyice karıştırın.
*Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin.
*Kıvamı muhallebiye yakın olduktan sonra ocaktan alın.
*Kavurduğunuz tavuk soteyi kabakların içerisine doldurup, üzerine beşemal sos gezdirin ve kaynar suda erittiğiniz salçalı suyu döküp 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
*Tekrar fırına verip kaşarlar kızarınca fırından alıp sıcak servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder