English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

10 Haziran 2017 Cumartesi

TAVUK GARNİTÜRLÜ KABAK SANDAL

TAVUK GARNİTÜRLÜ KABAK SANDAL

Merhaba arkadaşlar bu nefis tarifi mutlaka denemelisiniz . Kabak sevmeyenler bile buna hayır diyemeyecektir. 😊 Yapımı çok pratik ve lezzeti de bir o kadar güzel olan tavuk garnitürlü kabak sandal sofralarınızı şenlendirecek.
Ben beşamel sos ile yapıyorum bazıları beşamel sosu sevmiyor eğer ki siz de beşamel sos kullanmak istemezseniz üzerine sadece kaşar rendesi serpin. O haliyle de nefis olacaltır.
Yanında pirinç pilavı ve salata ile çok güzel bir menü.
Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin. Kişi sayısına göre malzeme ölçülerini arttırabilirsiniz.
Tavuk garnitürlü kabak sandal nasıl yapılır?

MALZEMELER:
4 Adet kabak
1 Tavuk göğsü
1 Kuru soğan
2 Sivri biber
3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, pulbiber, tuz
1 Tatlı kaşığı salça
1 Büyük kase kaynar su

Beşamel sos için:
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt
Tuz, karabiber

Üzeri için: Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI:
*Kabakları iyice yıkayıp sap kısmını kesin ve uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.
*Kabakların orta kısımlarını oyun. ( ortasından çıkan kabakları mücver yapımında kullanabilirsiniz)
*Kabakları kızgın yağda 2 dakika çevirerk kızartın.
*Uygun bir tepsiye kızaran kabakları dizin.
*Tavuk göğsünü minik küpler halinde doğrayıp tavaya alın.
*Tavuk etleri suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip zeytin yağıyla birlikte soteleyin.
*Tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
*Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eririn. Unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurun ( hafif pembeleşecek) üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip, çırpma teliyle topaklaşmaması için iyice karıştırın.
*Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin.
*Kıvamı muhallebiye yakın olduktan sonra ocaktan alın.
*Kavurduğunuz tavuk soteyi kabakların içerisine doldurup, üzerine beşemal sos gezdirin ve kaynar suda erittiğiniz salçalı suyu döküp 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
*Tekrar fırına verip kaşarlar kızarınca fırından alıp sıcak servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...