Merhaba arkadaşlar iftar ve sahur sofralarınızda tüketebileceğiniz serinletici, doğal limonatayı sizlerde evlerinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Hazır içecekler almayın lütfen sağlık için hiç uygun olmayan asitli, nasıl yapıldığı belli olmayan içecekleri alıp tüketmektense evde bu şekilde mis gibi içecekler hazırlayın.
Bu limonatanın içerisinde portakal da olduğundan dolayı rengi böyle oluyor.
Yaklaşan yaz sıcaklarına karşı da dolabınızda mutlaka buluınması gereken bu harika limonatayı denemenizi tavsiye ediyorum arkadaşlar.
Portakalları yaz mevsimine yaklaşmadan buzluğa atın ki, yazın kolaylıkla çıkarıp limonata hazırlayabilin.
Ev yapımı limonata nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Portakal
1 Limon
1 Su bardağı şeker
3 Litre su
1 Çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
*Portakal ve limonu akşamdan buzluğa atın.
*Yapacağınız zaman buzluktan çıkartıp bi 5 dakika bekletin (dilimlenecek hale gelsin)
*Portakal ve limonu dilimleyip rondoya koyup, şeker ile birlikte hızlı devirde çalıştırarak püre yapın. 5 dakika oda ısısında bekletin.
*Üzerine su ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın.Biraz beklettikten sonra tülbent yardımı ile süzün.
*Posaları atıp, suyunu sürahiye doldurun.
*Dolaba koyup soğumaya bırakın.
*Bardaklara doldurup üzerini nane yaprağı ile süsleyerek, servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder