REVANİ
''Her gönül bir tek sevgiliye muhtaçtır aslında, ne varki kıblesi yanlıştır, bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı şey değildir. Kimisi bir gözleri ahuya zebun, kimisi bir güzel yüzlü güzele meftun, kimisi bir ceylan bakışlıya mecnundur.
Bazısı dünyaya kanmış, bazısı da hayal alemini gerçek sanmıştır. Oysa biri bir tek sevgili tarafından sınanmıştır.''
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tadına doyamayacağınız bildiğimiz klasik revaninin çok çok ötesinde harika mı harika bir lezzet. Mutlaka denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Yazın dondurma havuçlu revaniye müthiş bir uyum sağlıyor. Üstelik yapımı da bir o kadar basit.
Havuçlu revani nasıl yapılır?
MALZEMELER:
3 Yumurta
2 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Su bardağı havuç rendesi (rendenin ince yerinden rendelenmiş)
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 Türk kahvesi fincanı irmik
1 Tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
4 Türk kahvesi fincanı un (markasına göre değişebilir unu azar azar ekleyin)
1 Paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
1 Dilim limon
YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
*Havuç rendesi, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
*İrmik ve limon kabuğu rendesini ekledikten sonra un ve kabartma tozunu en son koyup, karıştırın. Koyu kıvamlı bir hamur olmalı. Eğer ki havuçlar suluysa pişerken sulanıp, hamurlaştırabilir. Bu nedenle koyu kıvamlı olmalı hamur. Eğerki havuç kuru yapıdaysa un ölçüsünü azaltın.
*Büyük boy borcamı yağlayıp hamuru dökün.
*175 Derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
*Şerbeti normal kıvamda hazırlayın. Şerbet malzemelerini koyup kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıp limonu da ekleyin ve 1-2 dakika sonra ocağı kapatın.
*Revani ve şerbet ılıktan biraz sıcak olamalı yada biri sıcak biri soğuk olmalı.
*Revaniyi dilimledikten sonra şerbetini döküp en az 3 saat dinlendirin.
*Kaymaklı yada maraş usulü dondurma ile servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
24 Haziran 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder