VİŞNE KOMPOSTOSU
Selamun aleyküm arkadaşlar iftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı komposto, (hoşaf) doğal ve serinletici nefis bir içecektir.
Komposto taze meyveler ile, hoşaf ise kuru meyveler ile şekerli suda kaynatılıp, soğutularak yapılan serinletici enfes bir içecek türüdür.
Hoşaf Osmanlı'nın yemek kültüründen gelen ve yemek sonunda mutlaka tüketilen bir gelenektir. Özellikle Ramazan ayında sahur ve iftar sofralarında börek pilav gibi kuru yemeklerin ardından daima hoşaf tüketilirmiş.
Hoşaf ve komposto günümüzde eskisi kadar çok tüketilmese de Ramazan aylarında halen bu adet sürmektedir.
Hazır meyve suları, asitli içecekler tüketmektense en sağlıklısı olan mis gibi kuru yada taze meyvelerden hoşaf, komposto elde ederek tüketmek bence en güzeli 😍😉
Ben vişne kompostolarını kış için kavanozlarda hazırlıyorum. Yemeklerin yanına yada öylesine içmek için harika oluyor. Hatta suyunu sütlü tatlılarınıza da kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Vişne kompostosu konservesinin yapımını da en kısa zaman da anlatacağım inşallah, vişneler çıkar çıkmaz yaparsınız.Ben bu kompostoyu kendi yaptığım konseveden yaptım.
Vişne kompostoso nasıl yapılır?
MALZEMELER:
Yarım kilo vişne
1 Su bardağı şeker ( damak zevkinize göre ayarlayın)
6 Su bardağı su
1-2 Küçük limon tuzu
YAPILIŞI:
*Vişneleri iyice yıkayıp. saplarını ayıklayın. Tencerenin içerisine vişneleri koyup üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Vişneler rengini saldıktan sonra limon tuzunu ve şekerini ilave edip karıştırın.
*Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın ve dolaba soğuması için kaldırın.
*Kaselare taneleri ile birlikte koyup soğuk servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
😊
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder