ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YEMEĞİ
Yazın sofralarımızın vezgeçilmez sebzesi taze fasulyeyi dönemi geçmeden olabildiğimce tüketmeye çalışalım. Taze fasulyenin kalorisi oldukça düşüktür.Vitamin değeri açısından oldukça zengin olan taze fasulye yüksek lif içerdiği için sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler, ileride oluşabilecek bağırsak kanseri riskini azaltır.
Taze fasulyenin A vitamini değeri yüksektir. Göz sağlığı konusunda oldukça önemli bir rol oynadığı da ayrıca belirtilmektedir.
Taze fasulyeyi ister etli, ister zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Etli pişirmek isterseniz öncelikle kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alıp çok az yağ ile soteledikten sonra kuru soğanı ekleyip soteleyerek zeytinyağlı taze fasulye de olduğu gibi aynı işlemde devam edin. Yine sofralarımızın vazgeçilmezi pilav taze fasulye ye çok güzel eşlik edecektir. Prinç pilavı, salçasız bulgur pilavı, şehriye pilavı hangisini isterseniz yanına yapabilirsiniz. Ayrıca cacık ve çoban salata da yanında süper olur. 😉
Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
MALZEMELER:
Yarım kilo taze fasulye
1 Domates
1 Yeşil biber
1 Orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
*Öncelikle fasulyelerin iki taraf uç kısımlarındaki fazlalıkları alıp, kılçıklı fasulye ise kılçığını ayıkladıktan sonra yıkayın.
*İster elinizle kırarak, ister benim yaptığım gibi bıçakla keserek fasulyeleri hazırlayın.
*Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin.
*Üzerine doğradığınız yeşil biberi ekleyip soteledikten sonra salçayı ilave edip kavurun ve taze fasulyeleri ekleyin ve çok az su ekleyerek ağzını kapatıp fasulyelerin sararmasını sağlayın.
*1 Domates doğrayıp, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın ve üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyin.
*Yemeğin suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Yemek özleşince ocaktan alıp, biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilSağolun 😊 mutlu günler 🙋
YanıtlaSilAkşama ne yapsam die kararsız kalmıştım kurtarıcım oldunuz teşekkürler ebru hanım...
YanıtlaSilÇok sevindim 😊 yardımcı olabildiğime afiyet şifalar olsun sizlere 🌹
Sil