KÖRİLİ MAKARNA
''Darda kaldım diye umutsuz olma, yok iken dünyayı var eden vardır.''
''Sevgi dünyasına yalan girmez, gönülden sevmeyen Hakk'a eremez.''
''Kendi kendisinden utanmayan, yeryüzünde hiç kimseden utanmaz. ''
''Denizi seyretmek gibidir. Bozkırda gökyüzünü seyretmek. ''
''İlimsizlik bilgisizlik yüzünden, cehalet hortlayıp çıkar mı çıkar. Sevgisizlik saygısızlık yüzünden, insan insanlıktan bıkar mı bıkar. ''
''Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu. Senin de gül benzin solacak bir gün. Her canlının kalbi Allah'a bağlı. Herkes ettiğini bulacak bir gün. ''
NEŞET ERTAŞ 💕
Körili makarna o kadar lezzetli ki, denediğiniz zaman vazgeçemeyeceğiniz bir makarna haline gelecek. Makarnaya yeşil rengini veren köri baharatıdır. Değişik hoş bir aroması vardır. Mkarnada köri nin tadını keskin bir şekil de almak isterseniz biraz fazla köri ekleyebilirsiniz. İçerisine katılan krema, tavuk, mantar ve taze soğan ayrıca lezzetini ikiye katlayacaktır. Benim kremam koyu kıvamlı olduğu için makarnam sulu olmadı ama lezzet olarak pek bir değişim olmasada biraz suluca bir körili makarna çok daha lezzetli oluyor.
Körili makarna nasıl yapılır ?
MALZEMELER :
Yarım paket kalem makarna
Yarım paket krema ( katı kıvamlı ise kremayı 1 pk kullanın )
8-10 Dal taze soğan
8-10 Adet mantar
1 Su bardağı tavuk göğsü ( kesme şeker büyüklüğünde doğranmış )
2 Yeşil biber
4-5 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı köri
Karabiber, tuz
YAPILIŞI:
*tencereye yeterince su koyup içine tuz ve çok az sıvıyağ döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine makarnaları atıp fazla dağılmayacak şekilde kıvamında haşlayın.
*Mantarları akan su altında elinizi sürterek kabuklarını soyun. Mantarlar büyük ise 4 'e bölün küçükse 2' ye ayırın yada öyle kullanın.
*Tavuk göğsünü kesme şeker büyüklüğünde doğrayıp tavaya alın. Üzerine sıvıyağı ekleyip, soteleyin ve mantarları da ekleyerek mantar ve tavuk suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
*İri doğadığınız yeşil biberleri ekleyip soteleyin.
*Küçük doğradığınız soğanları da ekleyip, tuz, karabiber ve köriyi de attıktan sonra kremayı ekleyip, karıştırın.
*Makarnayı süzüp tencereye alın ve kremalı karışımı makarnanın üzerine döküp iyice karıştırın.
*Afiyet, şifalar olsun. Evlerinizden huzur ve bereket hiç eksik olmasın.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder