1.Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
2.Şevkat ve merhamette güneş gibi ol.
3.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
5.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
6.Hoşgörülükte deniz gibi ol.
7.Ya olduğun gibi görün, yagöründüğün gibi ol.
HZ. MEVLANA
Merhaba arkadaşlar mantarlı gözleme denemeyenler, mutlaka ama mutlaka bu nefis lezzeti denemelisiniz. Hem vitamin açısından hem de lezzet açısından çok harika bir seçenek. Hazır yufkayla çıtır çıtır oluyor. Siz isterseniz hamur yoğurup, yapabilirsiniz.
Mantarlı gözleme nasıl yapılır?
MALZEMELER:
4-5 Hazır yufka
100 Gram kıyma
5-6 Orta boy mantar
3-4 Orta boy kuru soğan
1 Patates
Bir tutam maydanoz
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber, pul biber, tuz
Yarım su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
*Soğanları söğüş olarak doğrayın. Mantarlarıda yıkayıp, yanlamasına orta kalınlıkta doğrayın. Patatesi de rendeleyip malzemeleri hazır hale getirin.
*Tencereye sıvıyağı ve soğanları alıp, soteleyin.
*Üzerine kıymayı ekleyip, kavurun.
*Mantarları ve patateside ekleyerek tekrar kavurun.
*Salça ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tekrar karıştırıp, ocaktan alın ve maydanozu doğrayıp karıştırarak soğumaya bırakın.
* Hazır yufkanın birini tezgaha serin ve karşılıklı iki tarafını içe doğru kapatın.
*Soğuyan harçtan yufkanın tan ortasına gelecek şekilde koyarak yayın.
*Yufkanın kenar ksımlarını da içe doğru kapatarak, kare gözleme şeklini oluşturun.
*Teflon tavayı ısıttıktan sonra gözlemeyi tavaya koyup üzerine fırça yarsımı ile sıvıyağ sürüp, diğer tarafını çevirerek tekrar sıvıyağ sürün ve arkalı önlü iyice pişirin.
*Sıcak olarak çay yada ayran ile tüketin.
*Afiyet şifalar olsun. Şükrünüz bol olsun.
Bu mantarlı gözlemeyi dün kahvaltıya, eşime ve çocuklarıma yaptım muhteşem oldu. Herkes adeta parmaklarını yedi. :D çok teşekkür ederim bu nefis tarifiniz için hayırlı cumalar
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim 😊 Afiyet şifalar olsun teşekkür ederim sizede hayırlı cumalar 🌷
Sil