English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

2 Haziran 2017 Cuma

REYHAN ŞERBETİ

REYHAN ŞERBETİ

Selamun aleyküm arkadaşlar Rabbim bu mübarek Ramazan ayında tutulan oruçları, edilen hayır duaları, kılınan namazları, verilen sadakaları kabul eylesin.
Kimin ne sıkıntısı varsa Rabbim biran evvel feraha çıkarsın inşallah. İftar da ve sıcak havalar da tüketebileceğiniz miss kokulu nefis bir içecek olan reyhan şerbeti ile geldim :) denemeyen varsa mutlaka deneyin derim ben her yıl kırmızı reyhenın çıkmasını dört gözle beklerim ki hemen alıp reyhan şerbeti yapayım diye :😊 reyhanın o nefis aroması şerbete öyle güzel siniyor ki içtikçe içesiniz gelir . Soğuk tüketirseniz daha lezzetli bir hal alır. Hazır içeceklere ben karşıyım mesela kola , sarı kola, meyve suları, gazoz, ıce tea vs . evimde hiç bir şekilde bulundurmam onun yerine rengi de kendi de doğal bu tür içecekler, meyve suları hazırlamayı tercih ederim. Sizler de içinde ne olduğu bellisiz, katkı maddeli, renklendiricili, nasıl yapıldığı belli olmayan hazır içeceklerden uzak durun. Özellikle çocuklarınızı, doğal olan ev yapımı gıdalar ve içecekler ile besleyin. Ne yazık ki , şimdi ki çocukların hazır gıdalara karşı sempatisi var. Ürün çeşitliliği ve al benili ambalajlar nedeni ile kendini çekici kılan hazır gıda ve içeceklerden uzak durup, elinizden geldiğince evinizde en doğal haliyle kendiniz hazırlayn. Hadi kolay gelsin arkadaşlar 😉
Reyhan şerbeti nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Demet kırmızı reyhan
8 Su bardağı kaynar su
7 Yemek kaşığı şeker
Yarım limon ( 4 parçaya ayrılmış)
4-5 Diş limon tuzu


YAPILIŞI :
*Reyhanı iyice yıkayıp yapraklarını elinizle parçalayarak uygun bir sürahiye koyun. ( yaklaşık 1,5 lt çıkıyor)
*Prçaladığınız reyhanların üzerine 7 yemek kaşığı şekeri , limon tuzunu, 4' e ayırdığınız limonu atıp üzerine 8 su bardağı sıcak su ilave edin.
*Reyhan şerbetini bir kaşık yardımı ile karıştırıp bir kenara koyup , yaklaşık bir gece bekletin. ( rengi ve aroması çıkması için )
*Ertesi gün reyhan şercetini süzgeç yardımı ile sürahiye süzüp buzdolabında soğuması için bekletin.
*Soğuyan şerbeti bardaklara doldurup buz ilavesi ile servis edin. İşte bu kadar miss gibi doğal reyhan şerbetiniz hazır. 😊
*Afiyet şifalar olsun . Şükrünüz bol olsun.

NOT: En fazla 3-4 gün  içerisinde tüketmenizi öneririm.













2 yorum:

  1. rengi muhteşem, aroması nefis bir doğal içecek oldu çok sevdik teşekkür ederim tarif için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum kokusunu ve rengini:) afiyet şifalar olsun.

      Sil

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...