ÇİKOLATALI MOUSSE /KÖPÜK ÇİKOLATA
İnsanoğlu ne kadar çok doyumsuz ve nankördür. Birisi yada birileri için ne kadar fedakar ve özverili olursanız olun kesinlikle yaranamıyorsunuz. Sonucunda en kötü insan yine siz oluyorsunuz. Olsun diyorum ben iyilik bilmeyen bilmesin, nankör olan olsun, karşılığında kötülük yapan yapsın. Ben iyi olmaktan vazgeçmeyeceğim ama adımlarımı atarken daha dikkatli olacağım. Kötülük eden kendine eder. Niyeti kötü olanların gittiği yolda, onları hiç güzel şeyler beklemiyor. Herşeyden önce insanlıklarını kaybetmiş oluyorlar. Buda en büyük kayıp olsa gerek. Şuan mutlu olsuklarını sanmasınlar, amma bugün, amma yarın yada ahirette karşılığını mutlaka alacaklardır.
Ne demişler; nasıl yaşarsan öyle ölürsün. iyiyse iyi, kötüyse kötü.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çikolatalı mousse adı üzerinede köpük çikolata gerçekten de yediğiniz zaman ağzınızda köpük köpük eriyin muhteşem ötesi bir lezzet. Çikolata severler bu tarifi denemeden geçmeyin. Tadına bayılacaksınız. Kaselere koyarken su gibi olması sizi yanıltmasın dolapta bekleme süresinden sonra çok güzel donuyor.
Çikolatalı mousse / Köpük çikolata nasıl yapılır?
MALZEMELER:
200 Gram bitter çikolata
1 Paket krema (200 ml) yada kaymak
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 Ttlı kaşığı tereyağı
1 Paket vanilya
YAPILIŞI:
*Orta boy bir tencereye 3 parmak yüksekliğinde sıcak su koyup, ocağa alın.
*Üzerine tercihen geniş bir cam kap yerleştirin.
*Kabın içerisine sütü, elle kırılmış çikolatayı ve tereyağını koyun ve sık sık karıştırarak erimesini sağlayın. Eridikten sonra alıp, bir kenara koyun.
*Başka bir cam kaba yumurta sarısını, şekeri ekleyin ve ocaktaki tencerenin üzerine oturtun. (kısık ateşte olmalı)
*Çırpma teliyle şeker eriyene kadar sık sık karıştırın.
*Bu sıcaklıkla yumurta sarısı biraz pişecektir. Vanilyayıda ekleyip karıştırsıktan sonra ocaktan alın.
*Kenarda bekleyen erimiş çikolatalı karışıma, yumurtalı karışımı ekleyip karıştırın.
*Soğuk kaymağı yada kremayı mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın.
*Çikolatalı karışıma 3 seferde köpük köpük olan kremeyı ekleyerek karıştırın.
*Köpükleri söndürmeden yavaşca kaşıkla karıştırın.
*Kaseler karışımı paştırıp dolaba kaldırın.
*En az 3 saat dolapta beklettikten sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
*Afiyet şifalar olsun. Bereketli olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder