Çiğ köfteyi ister bu şekilde servis ederek isterseniz lavaş ekmeğinin içerisine yumurta büyüklüğünde çiğ köfte koyup kaşık yardımı ile yaydıktan sonra üzerine yeşillik ekleyip dürüm yaptıktan sonra da tüketebilirsiniz. Arzunuza kalmış. Çiğ köfteyi robotta yapıyorlar ama bence en lezzetlisi elle yoğrulan. Ne olursa olsun işin içerisine el girdiği zaman lezzeti ap ayrı oluyor.
Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
MALZEMELER:
6 Çay bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
2 Tatlı kaşığı kişniş
2 Tatlı kaşığı 5 türlü baharat
Urfa isotu
1 Orta boy kuru soğan rendesi
3 Diş sarımsak rendesi
Yarım limon ( 4'e bölünüp, kabuğuyla içine atılacak)
3 Tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
*Bulgur hariç bütün malzemeleri bir kaba alın ve üzerine buz gibi su döktükten sonra karıştırıp, bulguru ekleyin.
*30 Dakika iyice yoğurun.
*Ara sıra soğuk su ekleyerek kıvamını ayarlayın.
*Yumuşayınca ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyin.
*Ve tekrar iyice yoğurup, şekil verin.
*Yanında marul, domates, salatalık, turşu ve ayran ile servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder