Hamuru önceden yoğurup, dolaba koyabilirsiniz. Hiç bir şekilde hamur bozulmuyor ve pizzayı hazırlamak çok pratik hale geliyor. Hamur dolapta 2 gün kalabilir herhangi bir sorun olmaz. Aniden gelecek olan misafirlerinize hemencecik hazırlayabilirsiniz.
Tahmini olarak 10 kişilik bir pizza çıkıyor. 30 cm tepsiden 4 adet pizza çıkıyor yani, Size fazla gelirse malzemelerin ölçüsünü yarı yarıya düşürebilirsiniz. Pizzada kaşar peyniri hem alt tabana hem üste yerleştirdiğiniz zaman çok daha lezzetli, bol kaşarlı nefis bir pizza elde etmiş olursunuz.
Karışık pizza nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1,5 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Yunurta
2 Tatlı kaşığı şeker
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
Tuz
6 Su bardağı un (un cinsine göre değişebilir)
Hamurun üzerine sürmek için sos:
3 Adet orta boy domates
4 Diş sarımsak
Kekik
Az karabiber
Kuru maydanoz
Kuru dereotu
İstediğiniz baharatlar
Tuz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamurun üzerine konulacak malzemeler:
Yeşil biber
Mantar
Salam
Sosis
Sucuk
Kaşar rendesi
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Mısır
Pizza hamurunun yapılışı:
*Az ılımış suda şeker ve mayayı eritin.
*Sonra tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
*Sonra hamur buz dolanında 8 saat bekletilir . Acilse 5 saat bekletilir.
*Hamur dolapta ne kadar durursa o kadar güzel olur.
*30 Cm tepsi için hamuru 4' e bölün ve yağlanmış tepsiye 2 cm kalınlığında elinizle yayın.
*Soso için domates ve sarımsağı rendeleyip, diğer kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın.
*Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine sürün.
*Üzerine rendelediğiniz kaşarın bir kısmını yayın.
*Sonra sırasıyla ince dilimlenmiş sucuk, salam, sosis, mantar, biber, zeytin, mısır konularak 200 derecede pizza kızarana kadar bekletin.( kenarlardan anlaşılır kızardığı) yaklaşık 15 dakika
*Sonra fırından çıkarıp üzerine tekrar rende kaşar serperek tekrar fırına verin.
*Kaşarlar eridikten sonra fırından alın ve 8 üçgen parçalar halinde dilimleyin.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder