MİNİ SANDVİÇ
Merhaba arkadaşlar sandviç severlere enfes bir sandviç tarifim var. Otellerin, restoranların olmazsa olmazı ve hatta özel sandviç büfeleri günümüzde oldukça yaygındır.
Sıcak sandviç, soğuk sandviç, soslu sandviç vs. Milletçe severek tükettiğimiz atıştırmalıklar arasında yer alır. Yapımı ve hazırlaması pratik ve lezzetli olan sandviçler uçak ve hızlı trenlerde de tercih ediliyor. İster beyaz peynir, ister kaşar peynir yada sevdiğiniz herhangi bir peynir çeşidi ve tazecik yeşillikler, domates ile harika bir öğün geçirebilirsiniz. Evinizde yemeğiniz yoksa yada sıcaklarda canınız yemek yemek istemiyorsa sandviç sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır. İşe gidecek olan eşinize yada okula gidecek olan çocuklarınıza kolaylıkla hazırlayıp, streç filme sardıktan sonra verebileceğiniz nefis bir alternatif. Ben bu şekilde hazırlanmış mini sandviçleri çok daha seviyorum . İsterseniz siz boyutunu büyütebilirsiniz. Ben sandviç için mini poğaça kullandım isterseniz mini ekmek de kullanabilirsiniz.
Mini sandviç nasıl yapılır?
Mini poğaça için malzemeler:
1 Paket yaş maya yada 1 yemek instant kuru maya
1,5 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Şişe oda ısısında maden suyu
2 Yemek kaşığı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Mini poğaçanın yapılışı:
*Un haricindeki bütün malzemeleri bir kaba alıp, karıştırın.
*Unu azar azar ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
*Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.
*Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün.
*30 Dakika tepside mayalandırdıktan sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sandviç için malzemeler:
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Salam
Jambon
Ceviz
Salatalık
Domates
Yeşil biber
Maydanoz
Kekik, tuz
YAPILIŞI:
*Mini poğaçaların arasını bıçak yardımı ile açın.
*Poğaçanın alt tabanına önce 1 dilim peynir yerleştirin beyaz yada kaşar.
*Beyaz peynir kullanacaksanız üzerine kekik serpin.
*Üzerine sırasıyla salam yada jambon,1 marul yaprağı, dilim domates, ceviz,maydanoz yaprağı, dilim salatalık, biber yerleştirip ağzını kapatın.
*İçerisine kullanacağınız malzemeleri kendi tercihinize göre kullanabilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
1 Ağustos 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder