Merhaba arkadaşlar kış hazırlıkları başlamışken size kahvaltılarınıza lezzet ve renk katacak mükemmel bir tarif vereyim. Acı sevmiyorsanız içerisine acı biber koymayın. Kışın kahvaltıda haşlanmış yumurta, ceviz eşliğinde mis gibi lezzetlimi lezzetli bir sos bu, tam mevsimiyken yapmanızı tavsiye ederim. Hatta kaseye aldığınız bir miktar sosun içerisine biraz galeta unu kırılmış ceviz ve istediğiniz miktarda baharat atıp karıştırdığınız zaman poğaçaların arasına sürerek çay eşliğinde bir tüketin bakalım 😊 amanda anann misss 👌 👌 Hadi kolları sıvayın ve bu yapımı pratik enfes tarifi deneyin. 😉😍
Kahvaltılık acılı sos nasıl yapılır?
Sırık domates bu arkadaşlar bilmeyenler için paylaşmak istedim 😊
MALZEMELER :
2 Kilo kırmızı kapya biber
4 Kilo sırık domates (uzun, küçük ve susuz olandan)
250 Gram cin biberi (acı biber)
7-8 Diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI :
*Kapya biberleri yıkayıp, içerisindeki çekirdekleri temizleyin ve bıçakla iri parçalara ayırdıktan sonra rondodan geçirip geniş bir tencereye alın.
*Domatesleride yıkayıp, 3-4 parçaya ayırın ve rondodan geçirdikten sonra tenceredeki biberlerin üzerine dökün. (domatesin susuz (sırık, bardak) domates olmasına dikkat edin.
*Ocağın altını açın suyunu çekene kadar karıştırarak, pişirin.
*Biraz zeytinyağı ile cin biberlerini soteleyip, tuzunu atarak karıştırın.
*5 Dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
*Soğuyan sosu kavanozlara alın ve buzdolabında muhafaza edin.
*Afiyet şifalar olsun. Bereketli olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder