MENEMEN
Menemen kültürümüze işlemiş, harika lezzetlerimiz arasında yer alıyor. Kahvaltı sofralarımızı, akşam yemeklerimizi hatta öğlen yemeklerimizi şenlendirecek ve sadece kendi başına bir öğün haline gelebilen muhteşem bir seçenek.
Kışın lezzetli bir menemen yiyebilmek için, yazdan hazırladığımız menemen konservelerini kullanırız. Yazın ise yerli domates ve biberle yapılan menemen kadar lezzetlisi yok. Menemen yaparken sulu kalmasına dikkat edin. Eğer ki menemen kuru olursa çok da lezzetli olmaz. Menemenin sulu olması için, sulu domates kullanmanıızda fayda var.
Menemenin yanına en güzel arkadaşlık eden beyaz peynir, zeytin, üzüm ve karpuz' dur.
Menemen nasıl yapılır?
MALZEMELER:
(2 Kişilik için)
1 Orta boy kuru soğan
4 Orta boy sulu domates
5-6 Yeşil biber
Az karabiber, pulbiber
Tuz, 2 yumurta
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
*Tavaya zeytinyağını ve küçük doğranmış kuru soğanı koyup, soteleyin.
*Üzerine doğradığınız biberleri ekleyip, tekrar soteleyin.
*Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleride suyuyla birlikte ekleyin.
*Üzerine tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip, domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
*Domatesler yumuşadıktan sonra üzerine çırptığınız yumurtayı gezdirin.
*Tavanın ağzını kapatıp, yumurta pişince fazla suyunu çektirmeden sulu olarak ocaktan alın.
*Peynir, zeytin, karpuz, üzümle sıcak olarak tüketin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
15 Ağustos 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder