KABAK ÇİÇEĞİ / GÜLÜ DOLMASI
Merhaba arkadaşlar tamda zamanıyken kabak gülü dolması yapmadan, yemeden geçmeyin.Onunda kendine göre ayrıca bir vitamini ve faydası olduğunu düşünüyorum. Kabak çiçeğini alırken yada toplarken balkabağı çiçeği olmamasına dikkat edin çünkü balkabağı çiçeği acı olur. Ve yine kabak çiçeği toplar yada almak isterseniz sahın erken saatlerini tercih edin. Çünkü kabak gülü güneşi gördüğü zaman kendini kapatıyor ve dolması mümkün olmuyor malesef.
Hassas bir çiçek olduğundan dolayı, çabucak yırtılabilir. Ama lezzeti çok muhteşemdir. Aynı zamanda kabak çiçeği yemeğide yapılıyor. Üzerine yoğurt dökülerek tüketildiği zaman harika bir lezzete sahip oluyor.
kabak çiçeği / Kabak gülü dolması nasıl yapılır?
MALZEMELER:
250 Gram kabak çiçeği
1 Su bardağı bulgur
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Yarım yemek kaşığı salça
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber, pulbiber
Yarım su bardağı su
YAPILIŞI :
*Önceden kabak çiçeklerinin içindeki ve dış kenarındaki fazlalıkları çiçeği yıpratmaktan nazikçe alın.
*Kuru soğanı yemeklik doğrayıp teflon tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyerek soteleyin.
*Salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
*Üzerine yıkayıp, süzdüğünüz bulguru ve tuzu ekleyip karıştırın.
*Yarım su bardağı suyu ekleyerek biraz pişmesini sağlayın. Kabak çiçeği hassas olduğu için içini pişiriyoruz.
*İnce doğranmış yeşillikleri ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
*Kabak çiçeklerini sabahın erken saatlerinde doldurmanız gerekir. Aksi takdirde çiçek kapanır ve doldurmanız imkansızlaşır. Benim çiçekler kapanmaya yüz tutmaya başlarken acilen doldurdum ama zorlandım 😁
*Ayıklanmış kabak çiçeklerinin içini nazikçe yırtmadan doldurun ve uç kısımlarını içe doğru kapatın.
*Uygun bir tencereye dolmaları dikkatlice yerleştirip, üzerine biraz tuz serpin ve biraz zeytinyağı gezdirin.
*Dolmaların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su doldurun.
*Ocağa alıp, dolmaların suyu kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
*Pişen dolmaları yoğurt ile servis edebilirsiniz.😊
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder