English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

5 Ağustos 2017 Cumartesi

SOKAK SİMİDİ / ÇITIR SİMİT

SOKAK SİMİDİ / ÇITIR SİMİT

Merhaba arkadaşlar çıtır çıtır simit sevenler için nefis bir tarif. Sabah kahvaltılarınıza, 5 çayına, çocuklarınızın beslenme çantasına, akşam çayınızın yanına, misafirlerinize, özellikle de hafta sonu kahvaltılarınız için hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Yapımı da pratik olan bu çıtır simidi denemenizi tavsiye ederim. Üzerideki susamın beyaz olmamasını isterseniz, susamı biraz tavada kavurup kullanın. Çok daha lezzetli olacaktır. Yalnız susamı çok fazla kavurmayın aksi halde susam acılaşır.
Sokak simidi / Çıtır simit nasıl yapılır?


MALZEMELER:
1 Su bardağı süt (ılık)
1 Su bardağı su (ılık)
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket instant kuru maya (tek kullanımlık)
5-5,5 Su bardağı un




Üzerine :
1,5 Su bardağı kavrulmuş susam
2 Yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su

YAPILIŞI:
*Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
*Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
*Bu arada 2 yemek kaşığı pekmez ile yarım su bardağı suyu karıştırın.
*Susam kavrulmamışsa teflon tavada fazla kızartmadan kavurun. Fazla kızarırsa acır.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça bölün ve ikisini ayrı ayrı tezgahın üzerinde rulo yapın ve ruloları birbirine dolayarak halka (simit) şeklini verin.
*Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
*200 Derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...