English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

9 Ağustos 2017 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE TÜRLÜ YEMEĞİ

FIRIN POŞETİNDE TÜRLÜ YEMEĞİ

Selamun aleyküm arkadaşlar yaz mevsiminin en güzel yanı yerli sebzelerin çıkmasıdır. Zamanı geçmeden her sebzenin vitamininden faydalanmaya çalışalım. Türlü yemeğini bide böyle deneyin. Fırın poşetinde o kadar lezzetli ve lokum gibi yumuşacık oluyor ki tadına bayılacaksınız.
Ani gelen misafirlerinize yanında pilav ve cacıkla ikram edebileceğiniz nefis bir alternatif. İsterseniz su eklemeden de pişirebilirsiniz. Ben sulu sevdiğim için salçalı su ekleyerek pişirdim. Türlü yemeğine taze fasulye, patlıcan, patates, soğan, domates, biber ve olmazsa olmaz sarımsak çok yakışıyor.
Sizlerde eklemek istediğiniz sebzelerden koyabilirsiniz. İçerisnine et yada tavuk eti de kullanabilirsiniz.
Fırın poşetinde türlü yemeği nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Kase kuşbaşı doğranmış et yada tavuk eti
3 Patlıcan
1 Patates
1 Kuru soğan
3 Yeşil biber
1 Domates
20-25 Adet taze fasulye
1 Tatlı kaşığıdolusu salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 Diş sarımsak
Karabiber, pulbiber, tuz
1,5 Çay bardağı su

YAPILIŞI:
*Sebzeleri irilice doğrayıp bir kaba alın. Kuşbaşı etlertide atın.
*Üzerine sıvıyağ, karabiber, pulbiber, tuz gezdirip, harmanlayın.
*1,5 Çay bardağı suyun içerisinde erittiğiniz salçayıda sebzelerin üzerine dökün.
*Fırın  poşetinin içerisine malzemeleri doldurun.
*Poşetin ağzını bağlayıp uygun bir tepsiye yerleştirin.
*Poşetin 5-6 yerini kürdanla delin. 200 derecede 1 ila 1,5 saat arası pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...