PRATİK KREP BÖREĞİ
Gündem haberleri o kadar kötü olaylarla ve mide bulandırıcı ki, inanın insanı haber seyretmekten soğutuyorlar. Almış başını gidiyor bir utanmazlık, hayasızlık, ahlaksızlık nasıl olduda müslüman ülkesinde Türkiyemde bu derece yapılan terbiyesizlikler şaşırılmaz hale geldi. Allah hidayet versin, akıl fikir ihsan eylesin, vicdan merhamet versin İnşaAllah.
-----------------------------------------------------------
Krep böreği, krep yapılarak hazırlanan yapımı çok pratik ve lezzeti şahane olan kahvaltınızı zenginleştirecek bir tarif. İçerisine istediğiniz malzemeleri koyarak istediğiniz gibi krep böreklerinizi hazırlayabilirsiniz. Sizlerde benim gibi kahvaltılarda değişiklik yapmayı seviyorsanız, hemen deneyin derim. Sade krep zaten lezzetli ama, bu şekilde aralarına peynir, maydanoz, sucuk, salam koyarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Pratik kerp böreği nasıl yapılır?
MALZEMELER:
2 Yumurta
1 Silme çay kaşığı tuz
1,5 Su bardağı süt
1 Şişe maden suyu
Yarım paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağına yakın un
İçi için:
1 Kase beyaz, lor, tulum peyniri karışımı ( siz hangisini tercih ederseniz )
Bir tutam maydanoz
Sucuk, salam ( isteğe bağlı ) sucuk kullanırsanız tavada biraz soteleyip koyun.
Ayrıca:
Kaşar peyniri /rendelenmiş)
MALZEMELER:
*Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp, tuz atın ve karıştırın.
*Unu eleyerek ekleyin. Kabartma tozunu da ekledikten sonra kıvamını akışkan olarak ayarlayın. (boza kıvamında)
*Teflon tavayı ısıtın. İlk aşamada çok az sıvıyağ dökün ve yağ pspndıktan sonra 1 kepçe krep hamurundan tavaya döküp, hamur tavayı kaplayacak şekilde yayın.
*Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamadan pişirin.
*Bütün krep hamurlarını bu şekilde tamamladıktan sonra uygun bir tepsiye, krep hamurunun bir tanesini yerleştirin.
*Üzerine peynir maydanoz karışımı birazda rendelenmiş kaşar serpin.
*İkinci krep hamurunu da üzerine yerleştirip, tekrar peynirmaydanoz kaşar serpin ve bu şekilde böreğinizi tamamlayın.
*Ben 6 kat yaptım. Siz isterseniz 8 kata kadar çıkarabilirsiniz.
*Krep' i tamamladıktan sonra en üst kısıma sadece kaşar serpip, 5-6 parça tereyağı koyduktan sonra fırına verin.
*200 Derecede üzerindeki kaşarlar eriyince fırından alın.
*Dilimleyerek servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder