English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

11 Ağustos 2017 Cuma

TAM KIVAMINDA MERCİMEKLİ KÖFTE / MERCİMEK KÖFTESİ

TAM KIVAMINDA MERCİMEKLİ KÖFTE / MERCİMEK KÖFTESİ

Merhaba arkadaşlar mercimek köftesini hemen hemen hepimiz severek yiyoruz fakat bazen kıvamını ayarlamakta zorlanabiliyoruz.  O zaman da elle sıkılarak şekil verilemiyor.  Lezzetinde herhangi bir değişiklik olmasada görüntü itibari ile hoş olmuyor.  İşte bu mercimekli köfte tarifi tam kıvamında,  istediğiniz şekli verebileceğiniz kıvamda ve çok lezzetli 😉
Tam kıvamında mercimek köftesi nasıl yapılır?

MALZEMELER :
💕 1 Su bardağı kırmızı mercimek
💕 1 Orta boy patates
💕 1,5 Su bardağı ince bulgur (düğü, simit)
💕 4 Su bardağı su
💕 1 İri soğan
💕 2 Yemek kaşığı biber-domates salçası
💕 Sıvıyağ
💕 Yarım demet maydanoz
💕 Yarım demet taze soğan
💕 Tuz, karabiber,pulbiber, kuru nane





YAPILIŞI :
*Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Patatesi soyup iri doğrayın ve mercimeğin üzerine ekleyin.
*Üzerine 4 su bardağı su ekleyip, mercimek ve patates yumuşayana kadar haşlayın.
*Diğer tarafta ince bulguru yoğurma kabına alın.
*Üzerine haşlanmış mercimeği suyu ile birlikte ekleyin. İçindeki patateslerle birlikte ezin.
*Ağzını kapatıp, bulgurun yumuşamasını sağlayın.
*Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayıp,  tavaya alın. Sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar pişirin.
*Üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
*Bu sosu bulgurun üzerine döküp, elinizi yakmadan yavaşca yoğurun.
*Kıvamı size sert gelirse biraz ılık su ekleyerek tekrar yoğurun.
*İnce doğranmış yeşillikleri ekleyip, tekrar yoğurun.
*Çiğ köfte sıkar gibi elinizle şekil verip,  servis tabağına alın.
*Yanında limon, çoban salata,  sumaklı soğan salatası, salatalık,  domates,  marul ile servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...