English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

21 Ağustos 2017 Pazartesi

KOZALAK TATLISI / GEVREKLİ

KOZALAK TATLISI / GEVREKLİ

Selamun aleyküm arkadaşlar hafif tatlı ve çıtır çıtır gevrek tatlı severlere gelsin bu tarifim. Yapımı çok paratik olup, lezzeti de bir okadar güzel olan bu tatlıyı evinizin ahalileri de misafirleriniz de çok sevecek.

Tarifimdeki yapım aşamaları ve püf noktalara dikkat ederseniz istediğiniz gibi bir sonuç alacağınıza inanıyorum.

 Görüntü itibari ile çam ağaçlarındaki kozalağı andırdığı için adını Kozalak tatlısı olarak almıştır. Diğer yandan içerisinde bulunan gevrekten ve yerken o gevrekliği hissettğimizden dolayıda yine gevrekli adını almıştır.
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum. İnşallah tarifimden memnun kalırsınız. Hayırlı, bereketli, sağlıklı, huzurlu günler.
Kozalak tatlısı / Gevrekli nasıl yapılır?

MALZEMELER:
250 Gram mısır gevreği (corn flakes)
4 Adet ülker metro çikolata
125 Gram tereyağı
1 Çay bardağı dövülmüş fındık (olmasa da olur)
2-3 Yemek kaşığı bal

YAPILIŞI:
*Tereyağı ve metroyu bir kaba alıp ocakta eritin.
*Üzerine bal ekleyip, karıştırın.
*Biraz soğuyunca , elinizle ufaladığınız mısır gevreğini ve kırılmış fındığı ekleyip karıştırın.
*Kahve fincanlarına koyup, şekil verin ve fincanı ters çevirip servis tabağına çıkartın.
*Şekil verme işlemini sıcakken ve hızlıca yapmalısınız.
*Donduğu zaman kesinlikle şekil veremezsiniz.
*Afiyet şifalar oslun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...