KOZALAK TATLISI / GEVREKLİ
Selamun aleyküm arkadaşlar hafif tatlı ve çıtır çıtır gevrek tatlı severlere gelsin bu tarifim. Yapımı çok paratik olup, lezzeti de bir okadar güzel olan bu tatlıyı evinizin ahalileri de misafirleriniz de çok sevecek.
Tarifimdeki yapım aşamaları ve püf noktalara dikkat ederseniz istediğiniz gibi bir sonuç alacağınıza inanıyorum.
Görüntü itibari ile çam ağaçlarındaki kozalağı andırdığı için adını Kozalak tatlısı olarak almıştır. Diğer yandan içerisinde bulunan gevrekten ve yerken o gevrekliği hissettğimizden dolayıda yine gevrekli adını almıştır.
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum. İnşallah tarifimden memnun kalırsınız. Hayırlı, bereketli, sağlıklı, huzurlu günler.
Kozalak tatlısı / Gevrekli nasıl yapılır?
MALZEMELER:
250 Gram mısır gevreği (corn flakes)
4 Adet ülker metro çikolata
125 Gram tereyağı
1 Çay bardağı dövülmüş fındık (olmasa da olur)
2-3 Yemek kaşığı bal
YAPILIŞI:
*Tereyağı ve metroyu bir kaba alıp ocakta eritin.
*Üzerine bal ekleyip, karıştırın.
*Biraz soğuyunca , elinizle ufaladığınız mısır gevreğini ve kırılmış fındığı ekleyip karıştırın.
*Kahve fincanlarına koyup, şekil verin ve fincanı ters çevirip servis tabağına çıkartın.
*Şekil verme işlemini sıcakken ve hızlıca yapmalısınız.
*Donduğu zaman kesinlikle şekil veremezsiniz.
*Afiyet şifalar oslun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder