English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

3 Nisan 2017 Pazartesi

BESMEÇ (KIRŞEHİR) KÖFTESİ

BESMEÇ (KIRŞEHİR) KÖFTESİ
BESMEÇ Köftesi içli köfte 'nin hamurundan da yapılan çocukluğumuzun yöresel lezzetlerindendir. Besmeç 'in hamuruna kıyma eklemeden de yapabilirsiniz. Eskiden sobanın üzerinde,tandırlarda yapılırdı. Ben kıymasın ve salçası yaptım. Kıtır kıtır nefis besmeçi bir deneyin derim nede olsa yöresel 😉😋
Besmeç nasıl yapılır?

 MALZEMELER :
💠3 y.kaş yağsız kıyma
💠2 su bar esmer ince bulgur(kısırlık)
💠2 kuru soğan
💠2 y.kaş salça
💠3 diş sarımsak
💠Karabiber, pulbiber, tuz
💠Maydanoz


Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI :
Geniş bir kaba kıymayı,rendelenmiş sarımsak ve soğanı,salça ve baharatları alıp biraz yoğurun. Üzerine ince bulguru(düğür'ü) azar azar alın ve iyice yoğurun. (bu aşamada elinizi ıslatarak yoğurabilirsiniz) en son ince doğranmış maydanoz ekleyip tekrar yoğurun köfteden parçalar koparıp yuvarlayın ve iki avucunuzun arasında bastırıp şekil verin. İster teflon tavada az yağ ile kızartın,ister fırında 175 derecede ,ister sobanın üzerinde pişirin. Afiyet olsun 😊



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...