ERİŞTE / ERİŞTE PİLAVI
yöreler arasında isimleri değişen erişte yada kesme çok lezzetli ve besin değeri yüksek bir gıdadır. Un, tuz, yumurta karışımı olan hamur bezelere alınarak küçük yuvarlak tepsi büyüklüğünde ve 1 cm kalınlığında açılarak teflon tavada yada sacda çok hafif çiğliği gitmesi için pişirilir yada bezlerin üzerine serilip bir müddet bekletip içinin çekmesi sağlanır. 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Sonra şeritler üst üste konup kibrit çöpü gibi kesilir ve bezlerin üzerine serilerek 3-4 gün kuruması sağlanır. Kuruyan erişteler uygun bidon yada kavanozlara konulup 1-2 yıl saklanabilir. EL yapımı eriştenin lezzeti makarna yada pilavı tutmaz çok ayrı nefis bir lezzete sahiptir. İsterseniz erişteleri biraz daha kalın keserek kurutup, kullanacağınız zaman suda haşlayıp süzerek, sarımsaklı yoğurt içerisine kaoup karıştırarak ve serviz tabağına alıp üzerine salçalı sos dökerek çok nefis bir kesme mantı elde edebilirsiniz.
Erişte / Kesma aslında bir tür ev yapımı makarnadır. Erişte pilavını yaparken tencereye bir miktar tereyağı alınıp eritilir üzerine erişteler eklenip kavurulur. Sıcak su ve tuz eklenerek ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyu çekene dek pişirilir.
Erişte kesim zamanı tüm aşamalarıyla eriştenin nasıl yapıldığını paylaşacağım inşallah
Erişteyi isteğe bağlı peynir ve ceviz ekleyerek de pişirebilirsiniz. Bence eriştenin her hali mükemmel 😊 Neyse arkadaşlar çok konuştum geçelim Erişte tarifine 😁
Erişte / Kesme nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
1 Kase erişte
2 Yemek kaş tereyağı
Tuz, su
İsteğe bağlı peynir, ceviz
YAPILIŞI :
öncelikle erişteyi bir tepsiye alıp fırına verip kızartalım. Sonra tencereye su koyup biraz tuz atalım su kaynadıktan sonra kızaran erişteleri suyun içine atalım ve tıpkı makarna gibi haşlayalım. Pişen erişteleri süzgeç yardımı ile süzelim.
tencereye tereyağı alıp erittikten sonra erişteleri ekleyip 2 dk karıştıralım isteğe bağlı peynir ve ceviz de eklenip karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
NOT:
Erişteye tereyağını fazla kullanırsak çok daha lezzetli olur.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder