English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

17 Nisan 2017 Pazartesi

ROKA SALATASI

ROKA SALATASI

Yeşil yapraklı,  acımsı bir tada sahip olan roka C vitamini açısından oldukça zengindir. Çoğumuz rokayı, lezzetinden ve kokusundan dolayı pek sevmeyiz.  Bilindiği üzere lezzeti hoş gelmeyen her gıda tam aksine çok faydalıdır.
Önceleri rokayı ben de sevmezdim. Sanki plastik kokusu gibi bir koku alırdım 😀 şimdi düşününce çok gülüyorum o düşüncelerime 😊 sabah kahvaltılarınızın yanında yeşilliklerle birlikte yada yemeklerinizin yanında bu şekilde salata olarak tüketebilirsiniz. Roka salatası üzerindeki sarımsaklı yoğurtla çok lezzetli hale geliyor, bence deneyin. Rokayı yıkayıp elimizle parçalayarak salatalar da kullanmanız vitamin değerinin azalmamasını sağlar. Bıçak sebzelerin vitamin değerini ne yazık ki azaltıyor.
Roka salatası nasıl yapılır?

MALZEMELER :

🌿1 demet roka
🌿1 küçük kuru soğan yada 4-5 dal taze soğan
🌿1 domates
🌿1 salatalık
🌿1 yeşil biber
🌿2 y.kaş zeytinyağı
🌿Tuz, limon suyu

Üzerine: Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI :
Rokaları biraz suda bekleyelim ki canlansınlar. İyice yıkadıktan sonra Rokaları elimizle parçalayıp karıştırma kabına alıp üzerine biber ve domatesieri doğuyoruz. İster taze soğan, ister söğüş doğranmış Kurusoğan ekleyip,salatalığada bıçakla artı ➕ şeklinde kesik atıp doğuyoruz.  Üzerine tuz,zeytinyağı ve limon suyu ekleyip örselemeden karıştırıp servis tabağına alıp üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Afiyet şifalar olsun 🌼


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...