English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

25 Nisan 2017 Salı

FİNCAN TATLISI

FİNCAN TATLISI

Merhaba arkadaşlar sütlü ve hafif tatlı seviyorsanız, birde pratik olsun diyorsanız bu tarif tam size göre 😉 üstelik çok lezzetli.
Ben muhallebi tarzı tatlıların içerisinde vanilya yerine limon kabuğu rendesi ni tercih ediyorum. Çok ferahlatıcı ve güzel bir aromaya sahip oluyor.
Fincan tatlısı nasıl yapılır?

MALZEMELER :

☕5 su bar süt
☕2,5 kahve fincanı un
☕2 kahve fincanı şeker
☕1 limon kabuğu rendesi yada 1 pk vanilya
☕1 yemek kaşığı margarin

Bulamak için: Hindistan cevizi

YAPILIŞI :
*Tencereye sütü, unu alıp çırpma teliyle iyice çırpın topak kalmasın.
*Ocağa alıp karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya yakın şekeri ilave edip karıştırın.
*Koyulaştıktan sonra margarini ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
*Ocaktan alıp içini ıslattığınız fincanlara muhallebiyi doldurun. Tepsiye alıp dolapta en az 3 saat dinlendirin.
*Sonra fincanın kenarlarından hafif bastırarak muhallebinin fincandan kolay çıkmasını sağlayın.
*Fincanı ters çevirip sallayarak muhallebileri çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
*Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...