Pirinç pilavı nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
1 Su bar baldo pirinç
1 y.kaş arpa yada tel şehriye
2 Su bar sıcak su yada tavuk suyu
1 y.kaş tereyağı
1 y.kaş sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI :
Öncelikle pirinçleri yıkayıp bir kaba alın ve üzerine sıcak olmayan sıcağa yakın su çekip 30 dk bekletin (Pirinçlerin kabarmasını sağlayacak) sonra pirinçleri süzgeç yardımı ile süzün. Teflon tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tereyağı eridikten sonra şehriyeyi ekleyin ve rengi dönene kadar tahta kaşıkla karıştırın. üzerine pirinçleri ekleyip 1-2 dk kavurun ve üzerine 2 su bardağı ister tavuk suyunu ister normal suyu sıcak olarak ilave edip,tuzunu atın ve karıştırın. Pilavın suyu kaynamaya başladıktan sonra tavanın üaerini kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. bu esnada pilavın diriliğini kontrol edin azda olsa dirilik kaldıysa çok az sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirin. Sonra ocağın altını kapatın ve tavanın üzerine pamuklu bir bez yada kağıt havlu örtüp,kapağı kapatarak 15 dk demlenmeye bırakın. Pirinç pilavımız servise hazırdır 😉 Afiyet ve sağlıkla yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder