EV YAPIMI ŞÖBİYET
Selamun aleyküm arkadaşlar şöbiyet tatlısını artık evlerimizde yapmamız mümkün. Şöbiyetin asıl iç malzemesi kaymak ve cevizden oluşur ama siz derseniz kaymak bulamıyorum yada hemen yapmak istiyorum, amaaan kim kaymak almaya gidecek şimdi 😁
Olabilir yani çünkü bende arada öyle yapıyorum 😊 canım yeni tarif denemek istesede bir eksik malzemeyi gidip almayı gözüm yemiyor.
O halde ! Mutfakta çareler tükenmez tabi biz de iç malzemesine irmikli muhallebi kullanırız çokda güzel olur.
Tatlının yapım aşamasını çekmeyi unutmuşum bir dahaki sefere yaptığımda ekleyeceğim inşallah.
Şöbiyet tatlısı yazın dondurma eşliğinde çok nefis olur. Üstelik bayram tatlısı olarak yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çıtır çıtır bir hamuru olan şöbiyet tatlısını misafirlerinizde çok beğenecektir. Şimdi gelelim Şöbiyet tatlısı tarifimizin yapımına,
Ev yapımı şöbiyet tatlısı nasıl yapılır ?
MALZEMALER :
Yarım su bar yoğurt
Yarım su bar sıvıyağ
1 yumurta
Yarım silme çay kaş tuz
Yarım pk kabartma tozu
1 y.kaş limon suyu yada sirke
4,5 su bar un ( un cinsine göre değişebilir)
Muhallebisi için:
2 su bar süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaş nişasta
1 paket vanilya
ARRICA: Ceviz içi
Üzerine sürmek için tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Şerbeti için :
3 su bar su
2,5 su bar şeker
çeyrek limon suyu
YAPILIŞI :
*Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
*Dinlenen hamuru teker teker nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpip üst üste koyun.
*Hamur katlarının açarken ayrılmaması için elinizin yan kısmı ile orta sertlikte kenarlara bastırarak biraz büyütün.
Sonra merdane yardımıyla her tarafını açacak şekilde orta tepsi büyüklüğü kadar büyütün.
(4-5 mm kalınlığında olacak)
*Hamuru bıçakla kare kare kesin. Her karenin köşesine 2 çay kaşığı kadar irmikli harçtan koyup üzerine 1 ceviz parçası batırın.
*Üçgen olacak şekilde kapatıp tepsiye sırt sırta gelecek şekilde yerleştirin.
*Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan bolca sürün. Alt kısmınada yağ gelmesi gerekir. Yağı az olursa tatlı kuru olur. ( Yağ ılık olmalı )
*200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri iyice kızarana dek pişirin.
* Tatlı soğuduktan sonra şerbetini hazırlayın. Şerbetin kıvamı çok koyu olmamalı. Şerbet iyice ılıdıktan sonra tatlıya dökün. Sıcakken dökerseniz tatlı yumuşar.
*2-3 saat kadar bekleyen tatlı servise hazırdır. Şifalar olsun.
NOT: Tatlının içindeki sütlü harçtan dolayı en fazla 2 gün dayanır. Ona göre tüketmeye dikkat edin.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder