English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

10 Nisan 2017 Pazartesi

EV YAPIMI ŞÖBİYET

EV YAPIMI ŞÖBİYET

Selamun aleyküm arkadaşlar şöbiyet tatlısını artık evlerimizde yapmamız mümkün. Şöbiyetin asıl iç malzemesi kaymak ve cevizden oluşur ama siz derseniz kaymak bulamıyorum yada hemen yapmak istiyorum, amaaan kim kaymak almaya gidecek şimdi 😁
Olabilir yani çünkü bende arada öyle yapıyorum 😊 canım yeni tarif denemek istesede bir eksik malzemeyi gidip almayı gözüm yemiyor.
O halde ! Mutfakta çareler tükenmez tabi biz de iç malzemesine irmikli muhallebi kullanırız çokda güzel olur.
Tatlının yapım aşamasını çekmeyi unutmuşum bir dahaki sefere yaptığımda ekleyeceğim inşallah.
Şöbiyet tatlısı yazın dondurma eşliğinde çok nefis olur. Üstelik bayram tatlısı olarak yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çıtır çıtır bir hamuru olan şöbiyet tatlısını misafirlerinizde çok beğenecektir. Şimdi gelelim Şöbiyet tatlısı  tarifimizin yapımına,
Ev yapımı şöbiyet tatlısı nasıl yapılır ?

MALZEMALER :
Yarım su bar yoğurt
Yarım su bar sıvıyağ
1 yumurta
Yarım silme çay kaş tuz
Yarım pk kabartma tozu
1 y.kaş limon suyu yada sirke
4,5 su bar un ( un cinsine göre değişebilir)

Muhallebisi için:
2 su bar süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaş nişasta
1 paket vanilya

ARRICA: Ceviz içi

Üzerine sürmek için tereyağı ve sıvıyağ karışımı

Şerbeti için :
3 su bar su
2,5 su bar şeker
çeyrek limon suyu





YAPILIŞI :
*Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
*Dinlenen hamuru teker teker nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpip üst üste koyun.
*Hamur katlarının açarken ayrılmaması için elinizin yan kısmı ile orta sertlikte kenarlara bastırarak biraz büyütün.
Sonra merdane yardımıyla her tarafını açacak şekilde orta tepsi büyüklüğü kadar büyütün.
(4-5 mm kalınlığında olacak)
*Hamuru bıçakla kare kare kesin. Her karenin köşesine 2 çay kaşığı kadar irmikli harçtan koyup üzerine 1 ceviz parçası batırın.
*Üçgen olacak şekilde kapatıp tepsiye sırt sırta gelecek şekilde yerleştirin.
*Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan bolca sürün. Alt kısmınada yağ gelmesi gerekir. Yağı az olursa tatlı kuru olur. ( Yağ ılık olmalı )
*200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri iyice kızarana dek pişirin.
* Tatlı soğuduktan sonra şerbetini hazırlayın. Şerbetin kıvamı çok koyu olmamalı. Şerbet iyice ılıdıktan sonra tatlıya dökün. Sıcakken dökerseniz tatlı yumuşar.
*2-3 saat kadar bekleyen tatlı servise hazırdır. Şifalar olsun.

NOT: Tatlının içindeki sütlü harçtan dolayı en fazla 2 gün dayanır. Ona göre tüketmeye dikkat edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...