English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

24 Nisan 2017 Pazartesi

KEÇİBOYNUZU UNLU KEK

KEÇİBOYNUZU UNLU KEK 💕

Keçiboynuzu özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilen enerji dolu bir bitkidir. Taze tüketildiğinde tatlı bir tadı vardır. Keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir sıvı vardır. Görüntüsünden dolayı Keçiboynuzu adı verilmiştir.
Keçiboynuzu kurtularak da tüketilir. Özellikle A ve C vitamini içermektedir. Vitamin değeri oldukça yüksektir. Keçiboynuzunun çekirdekleri çıkartılıp kurutulduktan sonra değirmenden geçirilerek un haline getirilir. Bu un yoğurtla karıştırılıp yendiğinde şeker hastalığına iyi geldiği söylenmektedir.
Keçiboynuzu unu ile nefis, hoş aromalı yumuşacık bir kek elde edebilirsiniz.
Görenler kekinizi kakaolu zannedebilir. 😊
Denemeyen arkadaşlar Keçiboynuzu unlu bir deneyin bakalım nasıl da müptelası olacaksınız 😉 benden söylemesi. Keçiboynuzu unu'nu aktarlardan temin edebilirsiniz.
 Keçiboynuzu unlu kek nasıl yapılır?


MALZEMELER :

🌹2 yumurta
🌹1 su bar şeker
🌹1 su bar yoğurt
🌹1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
🌹Yarım çay bardağından biraz fazla keçiboynuzu unu
🌹1 limon kabuğu rendesi
🌹1 çay kaş tarçın
🌹1 pk kabartma tozu
🌹Aldığı kadar un






YAPILIŞI :

*Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlayana dek çırpın.Üzerine sıvıyağ ve yoğurt ekleyip iyice karıştırın.
*Kontrollü bir şekilde azar azar unu eleyerek ilave edin.
*Keçiboynuzu ununu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
*Son olarak tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve margarinle yağladığınız kalıba dökün.
*180 derecede pişirip,  soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip keki çıkarın ve dilediğiniz gibi süsleyin.
*Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...